Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine te tine pe loc?

Tags: dezvoltare personala, succes, eforturi, greseli, responsabilitati

Toata lumea din jurul tau pare sa fie impotriva ideilor tale? Parintii te tin pe loc? Sau poate partenerul de viata? Sau prietenii care nu cred in reusita planurilor tale de viitor? E adevarat, ai putea spune ca toti acesti oameni te tin pe loc.


Dar ai mai putea crede si ca pentru ceea ce vrei sa indeplinesti merita sa faci ceea ce vrei tu sa faci si ceea ce simti ca iti doresti cu adevarat. S-ar putea sa dai gres? Te temi ca ceilalti iti vor spune ca au avut dreptate? S-ar putea sa dai gres de zece ori sau sa reusesti din prima. Dar oricum ar fi, experienta in sine va fi de o mie de ori mai pretioasa decat daca ai alege sa urmezi visul altor persoane pentru tine si nu pe al tau.

Daca noi nu facem nimic pentru a ne indeplini visul, cum ar putea altcineva sa ne tina pe loc? Daca nu ne asumam responsabilitatea pentru modul in care ne traim viata si daca nu uitam ca avem o singura viata, nu avem nicio scuza pentru a da vina pe altcineva.

Sa ne gandim ca vrei sa pornesti o afacere. Stii domeniul si ideea te incanta foarte mult. Visezi la asta zi si noapte si iti imaginezi cum ti-ar sta in postura de antreprenor. Iti imaginezi ca ai avea o echipa, vezi pana si cladirea in care firma ta isi va desfasura activitatea intr-o buna zi.

Iar toate acestea sunt atat de frumoase si te incanta atat de mult incat te multumesti cu acest vis in loc sa-l transformi in realitate. Actiunea sta in mainile noastre, iar increderea nu trebuie sa ne vina de la alte persoane, ci de la noi deoarece vom fi nevoiti sa construim totul de unii singuri.

Cred ca cel mai mare stres apare atunci cand pornesti un lucru sperand ca cei din jur te vor ajuta si invinuindu-i mai apoi pentru greselile tale. Succesul tau depinde de eforturile pe care le depui, de deciziile pe care le iei, de responsabilitatile pe care ti le asumi.

Tocmai de aceea, invatam prea putin daca vom cauta intotdeauna sa dam vina pe altcineva. Acelasi lucru se intampla si in viata de zi cu zi. Nu suntem inconjurati de oameni care vor sa ne puna bete in roate. Daca aceasta este perceptia unora dintre noi, inseamna ca facem prea putin pentru a ne schimba cu adevarat viata.


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016