Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creativitatea ta depinde de locul in care te afli?

Tags: dezvoltare personala, creativitate, mediu, zen, ordine

E 7 dimineata. Nu e inca suficient de devreme sau, mai bine zis, nu atat de devreme pe cat mi-as dori. E adevarat ca nici sa imi incep ziua la 6, trezita de cainele vecinei care iese la plimbare atat de matinal, nu-mi place. Dar mi-ar placea, recunosc, sa imi incep dimineata in liniste, intr-o liniste in care ordinea gandurilor sa nu fie inca tulburata de nimic.
Lucrurile functioneaza mai greu pana la cafea. Abia apoi, creierul pare ca se pune in miscare si rotitele necesare incep sa zumzaie. Bun, sa trecem la munca. Dar nu aici, ci dincolo, in bucatarie, la masa pe care s-a instalat si laptopul de cateva luni bune de zile.

E cea mai... zen camera. Nu stiu daca tine de lumina naturala care inunda incaperea la orice ora din zi sau de pozitionarea mesei, de fereastra care da spre nordul Bucurestiului sau de nenumaratele ghivece cu plante de pe pervaz. Stiu doar ca acolo gasesc atmosfera necesara pentru a scrie, pentru a-mi organiza munca, pentru a face ordine-n dezordine.

Din ce in ce mai multe studii ne arata ca locul influenteaza creativitatea. Unii oameni nu pot lucra acasa si pace. Altii nu pot lucra la birou si si-ar dori sa se afle la umbra unui copac verde. Altii, dimpotriva, nu se simt inchisi intr-un spatiu, dar ar prefera sa lucreze intr-o cafenea. Mai sunt si cei care nu pot lucra fara muzica sau cei care nu pot lucra daca nu trec, mai intai, printr-o rutina numai a lor.

Multe dintre aceste ritualuri ne limiteaza creativitatea. Tine de disciplina? Sunt baliverne si ar trebui sa putem lucra de oriunde? Cred sincer ca mediul influenteaza omul si poate influenta creativitatea pozitiv sau negativ.

Singura problema reala apare atunci cand vrei sa-i duci pe toti intr-o cafenea sau sub un pom, asteptandu-te sa obtii de la toti rezultate mai bune. Fiecare om e diferit asa ca mediul sau ideal difera foarte mult de al altuia.

Cred ca atunci cand nu putem schima in totalitate imprejurarile, e bine sa ne concentram pe lucrurile mici care ne ofera senzatia de care avem nevoie pentru a pune creativitatea la treaba.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016