Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti zadarnicesti singur eforturile

Tags: dezvoltare personala, efortyri, autodepasire, intrecere, decizii

Cu siguranta, ai un drum al tau pe care vrei sa il urmezi sau pe care il urmezi deja zi de zi. Dar ti se intampla frecvent sa simti ca ai facut zece pasi inapoi tocmai dupa ce te bucurasesi de o reusita.
De ce ne zadarnicim singuri eforturile? In spatele unor decizii aparent gresite, se ascunde oare teama de succes? Dincolo de acest aspect care poate fi sau nu adevarat, ne cufundam prea des in niste tipare de gandire cat se poate de daunatoare, precum sunt si cele de mai jos:


1. Concurezi cu toti cei din jurul tau.

Daca te iei la intrecere cu toti ceilalti, nu vei deveni mai bun, ci dimpotriva, vei avea impresia ca esti din ce in ce mai slab. Daca insa vei concura cu tine insuti in incercarea de a te autodepasi, vei vedea ca vei deveni din ce in ce mai bun la ceea ce faci. Nu ai de ce sa fii in competitie cu nimeni altcineva. Cu alti oameni trebuie sa colaborezi, nu sa te intreci.

2. Te plangi mult si nu faci nimic.

Sa te plangi e doar o pierdere de vreme. Cu totii dispunem de un timp si de o cantitate de energie limitate. Orice parte pe care o consumi doar ca sa te plangi e o pierdere pe care nu o vei putea recupera. Cauta solutii in momentul in care incepi sa te plangi si concentreaza-te asupra aspectelor pozitive care exista intotdeauna.

3. Prelungesti o minciuna.

Ce avantaj ai daca spui adevarul? Ei bine, nu trebuie sa tii evidenta tuturor lucrurilor pe care le spui. Adevarul nu dispare doar pentru ca tu alegi sa il ignori. E nevoie de grija constanta pentru a ascunde realitatea in spatele unei minciuni. Si chiar daca e greu sa-i faci fata, adevarul te va elibera intotdeauna.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016