Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne distrugem singuri sansele de reusita

Tags: dezvoltare personala, limite, incredere, confort, solutii, fericire

Mintea noastra crede cam tot ce ii spunem. In acelasi timp insa, invata destul de repede sa creada imediat ce ii spunem cel mai des. De aceea, daca ne-am obisnuit sa ne diminuam reusitele sau sa nu ne incredem prea des in fortele proprii, mintea noastra nu o sa ne prea ia in serios cand o sa ne spunem ca "s-ar putea sa reusim de data asta".


Orice invat are insa si un dezvat, iar a ne obisnui mintea cu sfaturi pozitive in loc de cele negative e un invat care merita toate eforturile.

Iata doar cateva dintre obiceiurile negative pe care le cultivam uneori fara sa ne dam seama si care nu ne fac decat sa ne transformam in propriul inamic. In vreme ce o sa ni se para ca ducem lupte grele cu intreaga lume, ducem o lupta grea cu noi insine.

1. Te astepti sa fii in permanenta multumit.

Nimic nu e constant in viata. Nu exista nici fericire absoluta, dar nici tristete absoluta. Exista doar schimbari care oscileaza permanent intre cele doua extreme.

Comparam adesea momentul prezent cu modul in care ne-am simtit intr-un alt moment sau ne comparam starea de azi cu cea in care credem ca eram mai fericiti. Fara tristete nu am putea aprecia fericirea, insa trebuie sa ne concentram asupra ei pentru a o putea vedea imediat, chiar si in momentele mai grele.

2. Cedezi in fata ideii de confort.

Una dintre cele mai daunatoare dependente din lume este cea a confortului. De ce sa vrei sa mai cauti informatii si in alta parte cand ai deja 400 de canale de televiziune si un fotoliu? Tocmai o astfel de activitate face diferenta intre a trai si a exista. A trai cu adevarat inseamna a invata in permanenta iesind din zona de confort.

3. Crezi in limitele pe care ti le-ai impus singur.

Nu suferi din cauza convingerilor, ci din cauza lipsei de incredere. Daca nu ai incredere ca mai exista vreo solutie, nu inseamna ca asa e, ci doar ca tu nu crezi asta. Mintea conduce organismul. Iar realitatea e, in mare parte, modul in care vezi tu lucrurile. Gandurile reflecta realitatea. De prea multe ori ne oprim la "suficient de bun". Dar daca uneori facem lucruri de care nu ne credem initial in stare, vom vedea ca putem mai mult decat avem impresia.






Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016