Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa devii mai influent in 8 pasi

Tags: cum sa devii influent, putere, lider, succes, incredere de sine

Prin natura umana, suntem conceputi sa ne dorim mai multa putere, un statut social mai inalt si o situatie materiala mai buna. Insa putini oameni reusesc sa devina influenti, fiindca majoritatea dintre noi renuntam de buna voia la putere si nici nu mai incercam vreodata sa o reobtinem. Profesorul Jeffrey Pfeffer ne ofera cateva sfaturi in cartea sa "Power: Why Some People Have It - And Others Don't" (Puterea: de ce unii o au, iar altii nu).
Va prezentam mai jos cateva idei de baza extrase din cartea acestuia.
 
Nu crede ca unii oameni s-au nascut sa fie lideri, iar altii nu
Facem o mare greseala atunci cand consideram ca nu avem sanse egale in atingerea succesului. Performanta si succesul se obtin printr-un efort indelung si oricine este suficient de hotarat poate reusi. In loc sa crezi ca ai ghinion, mai bine fa-ti singur norocul.
 
Renunta la ideea ca trebuie sa fii placut de toata lumea
Nu vei reusi niciodata sa ii multumesti pe toti in jurul tau.
 
Cultiva o relatie puternica cu seful
Performanta reala conteaza mai putin decat ai crede. Pentru a evolua in cariera, conteaza mai degraba ce fel de relatie ai cu seful tau.
 
Ajuta oamenii puternici sa se simta bine
S-a constatat ca angajatii care au avansat in cariera nu au fost neaparat cei care erau cei mai vechi in firma respectiva, ci cei care si-au demonstrat loialitatea fata de superiori.
 
Construieste-ti o retea puternica
Daca vrei sa obtii rezultate optime la evaluarile de performanta, sa ti se mareasca salariul si sa fii respectat de ceilalti, trebuie sa iti construiesti o retea puternica de sustinatori.
 
Fa-ti o autoevaluare sincera
Uneori avem o parere prea buna despre noi insine. Ne supraestimam abilitatile si nivelul de performanta. Atunci cand te concentrezi asupra aspectelor la care mai ai de lucrat pentru a evolua in cariera, vei deveni mai realist.
 
Poarta-te ca si cum ai fi deja puternic
Comporta-te ca si cum esti increzator, sigur pe tine si convins de ceea ce spui. Cu timpul, vei deveni acea persoana sigura pe sine.
 
Nu te sfii sa-ti exprimi nemultumirea si furia
Conform studiilor, persoanele care isi exprima cu usurinta furia sunt percepute ca fiind „dominante, puternice, competente si inteligente.”
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 10 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016