Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Optimizeaza-ti site-ul pentru dispozitivele mobile: 8 pasi simpli

Tags: dispozitive mobile, smartphone, tableta, optimizare site, telefoane mobile, comert pe mobil

Smartphone-urile devin rapid unul din cele mai populare gadget-uri ale momentului, depasind chiar computerele personale la capitolul vanzari. Prin urmare, orice companie, mica sau mare, ar trebui sa fie pregatita sa faca celui mai nou trend.
In continuare va prezentam cateva sfaturi utile privind comertul pe mobil, venite direct de la experti in domeniu:
 
1. Testati utilitatea site-ului pe dispozitive mobile
 
Scoateti chiar acum smartphone-ul personal si intrati pe website-ul companiei. Daca website-ul nu este afisat corespunzator si textul nu este lizibil, rezolvati imediat problema. Smartphone-urile au devenit o parte integranta a vietii noastre si se asteapta ca numarul acestora sa creasca in continuare.
 
2. Utilizati tehnologia responsive web design  
 
Responsive web design permite crearea unui website care se adapteaza dimensiunii ecranului dispozitivului mobil. Astfel, website-ul va fi optimizat corespunzator pentru orice fel de layout, indiferent ca utilizatorul foloseste un smartphone, o tableta sau un laptop.
 
3. Folositi imagini la rezolutie inalta
 
Afisajele dispozitivelor mobile sunt din ce in ce mai avansate, iar acest lucru are un efect puternic asupra imaginilor. Imaginile si elementele grafice cu rezolutie mica vor fi dezavantajate pe dispozitivele mobile, iar asta poate afecta vanzarile si poate indeparta multi clienti potentiali. Incepeti asadar sa folositi imagini la rezolutie inalta atat pe website, cat si pe blogul companiei.
 
4. Intrebati-va copiii
 
Noua generatie este la curent cu toate noile tehnologii, adolescentii fiind primii care incep sa le foloseasca. Puteti asadar sa va intrebati copiii ce parere au despre website-ul companiei, cum arata acesta pe telefonul mobil, daca pare invechit sau daca navigarea pe site li se pare dificila.
 
5. Simplificati-va site-ul imediat
 
Toate companiile trebuie sa inteleaga ca website-ul trebuie simplificat pe cat posibil. Nimanui nu ii place sa vizioneze un site incarcat, mai ales cand foloseste un smartphone. Un site greu de navigat poate duce la pierderea multor clienti.
 
6. Adaptati-va cat mai repede noilor tendinte
 
Trebuie sa intelegeti ca o mare parte a traficului pe site va fi generat de persoane care acceseaza site-ul folosind telefoane mobile. Este foarte important ca site-ul sa aiba un aspect prietenos si sa fie adaptat ultimelor cerinte ale clientilor.
 
7. Nu folositi Flash
 
Evitati folosirea Flash-ului pe site, deoarece acest format nu este suportat de dispozitivele Apple. Nu puteti ignora acest aspect.
 
8. Imbunatatiti experienta consumatorului
 
Incercati sa achizitionati un produs de pe site-ul dvs. folosind telefonul mobil. Este usor sau imposibil? Bineinteles, nu uitati sa folositi tehnologia responsive web design, insa trebuie sa luati in considerare si alte aspecte: informatiile cardului de credit/debit sunt usor de introdus, confrmarea comenzii se realizeaza cu usurinta, etc.

Via Mashable
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016