Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii un mentor si un exemplu in domeniul tau

Tags: dezvoltare personala, incredere, mentor, convingeri, pasiune

Nu ai vrea sa se vorbeasca despre tine numai de bine? Nu ai vrea sa fii invitat la workshop-uri si sa citesti admiratia sincera in ochii celor de acolo? Nu ai vrea sa stii ca ai insuflat cuiva entuziasm si ca poate l-ai facut pe omul acela sa aiba in sfarsit curaj sa isi transforme visul in realitate?

Eu visez la asta. Si spun oricui ca poate face orice, ori de cate ori am ocazia. Nu cred ca un vis e prea indraznet, cred ca totul se poate face cu doza necesara de determinare. Si daca nu ajungi acolo, fie nu ai incercat suficient de mult, fie ti-e scris sa faci altceva. Important e sa continui sa cauti acel ceva care te reprezinta si care te va face fericit. Iar un om increzator si care isi doreste sa descopere acel ceva va vedea ca poate alege din zece lucruri pe care sa le faca impartasind aceeasi cantitate de pasiune pentru fiecare.


Cum sa fii un mentor in domeniul tau? Cum sa ai parte de ceea ce am mentionat la inceput?

1. Fii un om de incredere si de valoare. Dovedeste-le oamenilor ca se pot baza pe tine si ca au de ce sa aiba incredere in tine si in promisiunile tale. Fii onest si tine-te de cuvant. Construieste relatii de durata cu oameni care iti plac si dezvolta proiecte in colaborare cu acestia.

2. Invata sa te bucuri de corectitudine, nu de avantaje. Nu te ghida dupa ce ti-ar putea iesi tie la afacerea asta, ci dupa modul in care vei reusi sa iti dezvolti afacerea intr-un mod care sa corespunda valorilor tale. Nu lasa afacerea sa te transforme in altcineva.

3. Fa ceea ce trebuie facut. Tine cont de etichete fiindca traim intr-o societate care a uitat multe dintre regulile nescrise. Suna inapoi atunci cand spui ca vei face asta. Raspunde cuiva care iti asteapta parerea. Nu te sfii sa creezi legaturi intre oameni pe care ii cunosti si cu care lucrezi. Poate crezi ca asta nu te ajuta, insa tocmai aceste detalii mici iti construiesc reputatia de om de incredere si, in cele din urma, de mentor.


Fii cinstit cu tine si cu ceilalti. Alege-ti oamenii cu care vrei sa lucrezi in functie de convingerile tale, fara sa uiti de etica. Crede in tine cu convingere fiindca un om fara incredere nu ii poate face pe altii sa aiba incredere in el sau in ei insisi.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016