Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti descoperi pasiune, desi nu credeai ca ai vreuna

Tags: pasiune, talent, dorinta, copilarie, viata

Pasiunea este unul din acele cuvinte ambigue. Se vorbeste atata despre ea, incat uneori pare retorica. "Gaseste-ti pasiunea" auzim de la cei care si-o urmeaza pe-a lor. Aceste cuvinte pot inspira, dar pot sa si te copleseasca, daca nu stii de unde sa pornesti.
Unul din motivele pentru care trairea pasiunii este o intreprindere atat de dificila si indepartata este ca multi dintre noi am pierdut contactul cu ceea ce este ea cu adevarat. Viata ne duce adeseori departe de ceea ce ne dorim cu adevarat si multi uitam care ne sunt pasiunile.
 
Cum sa incepem deci? Simplu: facem o calatorie mentala inapoi in timp, in vremea copilariei.
Cand erai copil, ce-ti placea sa faci? Iti placea sa canti? Sa desfaci radioul in bucati? Sa desenezi? Sa construiesti dispozitive cu bunicul in magazie? Sa te joci de-a doctorul? Indiferent ce-a fost, era ceva.
 
Cred ca pasiunile din copilarie au mai multa valoare decat intuim. Ele arata care ne sunt dorintele instrinseci, in forma lor cea mai pura. Inainte sa fim influentati de asteptarile prietenilor, familiei si societatii in ansamblu, simtim atractia adevaratelor pasiuni.
 
Pe masura ce imbatranim, impingem aceste atractii primare deoparte si le punem eticheta de vise copilaresti. ‘Cine sunt eu sa fiu un artist, un doctor sau un astronaut?’ ne intrebam.
 
Am fost invatati ce suntem capabili sa facem si ce nu si la ce trebuie sa aspiram, bazandu-ne pe presupunerile celorlalti.
 
Interesele pe care le aveam pe cand eram copii erau libere, fara inhibitii si fara limite de imaginatie. Erau reale si neafectate de credinte restrctive si puteau sa ne elibereze de monotonia vietii. Ele sunt inca in noi, asteptand sa fie scoase la lumina.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016