Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa traiesti mai mult si mai bine

Tags: dezvoltare personala, cum sa traiesti mai mult, longevitate, oameni

Un studiu ce a durat 80 de ani isi prezinta concluziile privind longevitatea, relateaza Huffington Post. In 1921, un psiholog de la Universitatea Stanford, Lewis Terman, a recrutat 1.500 de elevi de socala primara si a initiat o cercetare care a durat decenii intregi.
Terman si-a urmarit subiectii si in viata lor adulta, pana cand a murit, in 1956. Munca i-a fost continuata de alti oameni de stiinta si, in 1990, psihologii Howard Friedman si Leslie Martin au inceput sa analizeze factorii care contribuie la o viata mai lunga. Concluziile au fost adunate in The Longevity Project. Pe langa sfaturi de bun simt, cum ar fi acela de a munci mai putin, de a evita stresul sau de a face sport, exista si unele putin spus interesante. Cititi-le mai jos.

1. Da mai mult pentru a trai mai mult
Nu este niciun secret ca oamenii inclusi intr-o retea sociala puternica tind sa traiasca mai mult. Nu este insa important ce fac prietenii si familia pentru tine, ci ce faci tu pentru ei. Cei carora le place sa dea o amna de ajutor traiesc mai mult.
 
2. Antreneaza-te fara durere
Poti sa faci sport intens sa mai scazi in greutate, dar asta nu inseamna ca vei si trai mai mult. Inoata din cand in cand, mergi cu bicicleta, plimba-te cat mai mult si asa iti vei asigura o viata lunga.
 
3. Supara-te din cand in cand
Te gandesti la lucruri bune si astea se vor intampla, asa-i? Nu neaparat. Friedman si Martin au descoperit ca prea mult optimism este la fel de rau pentru longevitate ca hipertensiunea sau colesterolul ridicat. Daca astepti mereu sa se intample numai lucruri bune, s-ar utea sa nu fi echipat pentru a face fata bolii sau traumelor. Un pic de ingrijorare te tine pe varfuri si pregatit.
 
4. Distreaza-te mai mult in dormitor
Cu 60 de ani inainte de "Sex and the City", Terman le-a facut pe doamne sa vorbeasca despre satisfactia lor sexuala, durata medie a actului intim si frecventa orgasmelor. Femeile implinite pe acest plan traiesc mai mult.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016