Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ar trebui sa te angajez?

Tags: dezvoltare personala, interviu, job, protocol de interviu

Exista intrebari care se pun la interviuri care sadeste teroare in inimile celor care cauta o slujba si intrebari care sunt, pur si simplu, depresive. Si asta in cea mai mare parte pentru ca intervievatorul nu are o zi buna sau nu are inteligenta necesara, facandu-l pe intervievat sa se gandeasca sa renunte inainte de a incepe.
Una dintre aceste intrebari inutile este „Avem o gramada de candidati talentati, de ce trebuie sa te alegem pe tine?”. Este o intrebare oribila, pentru ca persoanele educate nu se lauda si nici nu se asteapta ca alti oameni s-o faca, deci nici nu lanseaza nicio cerere in aceasta privinta.
 
Unele companii au aceasta intrebare in lista obligatorie, ceea ce nu este neaparat un lucru cu care sa se mandreasca, dar stim cu totii ca obiceiurile rele mor greu. Din motive nestiute, in lumea business, care ar trebui sa fie una definita prin inovatie, viteza si experimente, tinde sa apara un protocol (de intervievare, de exemplu) care este apoi respectat cu religiozitate.
 
Dar exista solutii mult mai bune. De exemplu, „Din ceea ce stii despre noi pana acum, pe ce crezi ca r trebui sa ne concentram energia?”. Intrebarea asta il sileste pe candidat sa vada afacerea de la altitudine si sa-si puna mintea la contributie. Este nevoie de mai multe intrebari deschise ca aceasta.
 
Daca reusim sa iesim din invechita si falsa imagine a angajatorului care este la putere si a candidatului care este o furnica insignifianta in fata primului, putem gasi raspunsuri la intrebarea „De ce ar trebui sa te angajam?” care sa fie umane, nu umile.
 
Iata cum:
 
MANAGER: Vreau sa te intreb de ce crezi ca ar trebui sa te angajam pe tine, cand sunt atat de multi oameni talentati care ne-au trimis CV-ul?
 
CANDIDAT: Aceasta este o intrebare foarte buna. Sunt fericit ca ati ridicat-o. Este o decizie importanta pe care dumneavaostra trebuie s-o luati si nu va invidiez pentru asta. Nu sunt sigur ca ar trebui sa ma angajati pe mine.
 
MANAGER: De ce nu?
 
CANDIDAT: Dumneavoastra cunoasteti compania si stiti si care va este rolul. Stiti ce stil de management aveti. Eu ma cunosc pe mine, dar dumneavoastra stiti totul despre acaesta companie si despre piata pe care va aflati. Si, si mai important, ati cunoscut toti candidatii pentru job. Asadar, nu stiu de ce ar trebui sa ma angajati pe mine, dar stiu un lucru.
 
MANAGER: Care este acela?
 
CANDIDAT: Stiu ca, atunci cand voi gasi un job care mi se potriveste si vice versa, voi sti si managerul care ma va angaja o va sti si totul va merge asa cum trebuie. Poate sa fie vorba despre job-ul asta sau despre altul. Am incredere totala in mine si in dumneavoastra ca veti gasi raspunsul corect.
 
Nu fi evaziv. Spune adevarul, politicos si direct.

Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.96 din 5 - 13 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016