Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu trebuie sa ne opunem schimbarilor

Tags: dezvoltare personala, schimbare, prezent, trecut, iertarea, realitatea

Adesea ni se pare foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa nu ne opunem schimbarilor. De cele mai multe ori, experientele neasteptate sunt percepute ca un soc sau ca o renuntare care ne este impusa. De prea putine ori ne gandim ca dincolo de acea schimbare se afla mai binele si ca totul se intampla cu un motiv de care nu ne dam seama mereu pe moment.

In viata insa totul se schimba in permanenta, iar a rezista acestor schimbari si a ne consuma energia incercand sa tinem schimbarea sub control, inseamna sa alegem, cu buna stiinta, sa nu inaintam deloc, sa nu evoluam si sa nu vrem sa vedem unde ne poate duce viata.

Pentru a merge mai departe in viata trebuie sa vedem viata asa cum si sa acceptam realitatea in intregime. Atunci cand ne dorim ca lucrurile sa fie diferite sau, mai rau, cand ne imaginam ca sunt altfel decat sunt in realitate.

Aceasta acceptare a realitatii asa cum e ne ajuta sa pornim in orice directie oriunde ne-am afla in viata. Ne ajuta sa renuntam mai usor si sa intelegem ca putem controla numai ceea ce tine de persoana noastra. Aceasta simpla concluzie este fundamentul acceptarii unei realitati intregi care ne ajuta sa ducem o viata plina de intalniri.

De noi depinde totul si nu prin a cere altora sau a considera ca ni se cuvin lucruri de-a gata vom ajunge sa realizam lucruri.

In plus, si iertarea e un aspect foarte important in aceasta relatie. Multe nemultumiri vin tocmai din faptul ca nu iertam cu adevarat si negam prezentul. Prea mult viitor si prea mult trecut in prezentul nostru ne fac sa nu mai avem timp sa ne bucuram de momentul prezent.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016