Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deblocheaza-ti potentialul creativ

Tags: dezvoltare personala, creativitate, management

Cu totii ne-am dori sa fim mai creativi, caci ne-am imbunatati aproape toate aspectele vietii profesionale, printre care solutionarea de probleme, crearea unor idei noi, puterea de inovare. Si, totusi, cu tot ce avem de facut in fiecare zi, rareori mai e timp sa ne gandim la setul de declansatori care ne pot ajuta sa ne atingem potentialul creator.
In multe cazuri, mediul de lucru nu incurajeaza creativitatea. Poate lucrezi de acasa, dar simti nevoie de interactiune directa cu colegii. Poate lucrezi in echipa, dar esti de parere ca procesezi mai bine informatia independent. Pot exista, astfel, nepotriviri intre o persoana si mediul in care lucreaza. La un moment dat, aceasta trebuie sa se opreasca, sa asculte si sa incerce sa faca ajustari.
 
Iata cateva sugestii:
 
1. Spatiul fizic de lucru. 
 
Ce te face sa te simti mai creativ? Nu exista raspunsuri corecte sau gresite la aceasta intrebare. Uita-te in jur si cauta lucruri care-ti intaresc creativitatea. Incepe cu lumina, sunetele si culoarea care te inconjoara. Iti place sa asculti muzica? Sa ai un anumit tablou in fata ochilor?
 
2. Cauta oportunitati de colaborare.
 
Creativitatea poate fi accentuata daca suntem expusi la diverse perspective. Gaseste modalitati prin care sa contribui la activitatea unor echipe sau proiecte care sunt cumva in afara zonei tale de confort, chiar daca asta inseamna sa-ti aloci timp suplimentar.
 
3. Strategii de management al ideilor.
 
Ai un plan de „capturare” a ideilor? Daca nu, este imposibil sa-ti maximizezi potentialul creativ. Gaseste o metoda de inregistrare si revizuire a momentelor de inspiratie. Tine un „panou al viziunii” la birou sau poarta mereu cu tine un carnetel.
 
4. Nu forta nota.
 
Odihneste-te si mediteaza. Stimularea simturilor este o parte integranta a maximizarii creativitatii, dar odihna este esentiala, caci ii ofera creierului oportunitatea de a procesa informatia. Studiile arata cum creierul nostru are nevoie de somn pentru a performa perfect. 
 
Ai si alte propuneri?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016