Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti in compania unor oameni nepotriviti? 5 semne ca e cazul sa-ti schimbi prietenii

Tags: dezvoltare personala, prieteni, relatii, adevar, abilitati, incredere, angajament

Nu intotdeauna ne dam seama, aglomerati de munca, grija pentru cei dragi si timpul liber petrecut cu prietenii, de cei care ne influenteaza viata in mod negativ. Se prea poate, alteori, sa ne simtim stresati si sa dam vina pe munca sau sa devenim din ce in ce mai nemultumiti de ceea ce avem, fara sa mai vedem jumatatea plina a paharului.

Daca inca mai avem indoieli cu privire la rolul unor persoane din viata noastra si daca ni se pare ca acordam de mai multe ori o a doua sansa, iata niste semne clare care ne dovedesc ca e cazul sa ne schimbam prietenii daca:

1. Isi fac timp pentru noi doar cand e convenabil pentru ei.

Este evident ca orice relatie in care nu exista interactiune si comunicare in mod periodic va avea probleme, mai ales cand nu exista prea mult angajament. Nu ar trebui sa simtim ca trebuie sa il fortam pe celalalt sa isi faca loc in viata pentru noi. Daca le pasa cu adevarat, isi vor face bucurosi timp pentru noi.

2. Tin cu dintii de trecut impotriva vointei tale.

Unii oameni nu pot accepta faptul ca nu mai esti acelasi om din trecut - ca ai facut greseli in trecut, ca ai invatat din ele si ca ai trecut mai departe. S-ar putea sa nu poata intelege ca ai crescut si ai mers mai departe cu viata ta, asa ca vor incerca sa rascoleasca trecutul pentru a-l aduce in prezent. Nu-i ajuta permitandu-le acest comportament negativ. Continua sa mergi inainte.

3. Te simti prins.

Relatiile sanatoase nu sunt tinute sub cheie, ci sunt cele bazate pe incredere. Daca vrei cu adevarat sa fii cu cineva, nu te poate face sa pleci faptul ca poti cunoaste oricand pe altcineva. Daca cineva a inchis toate usile in jurul tau in speranta ca te va face sa ramai, e timpul sa gasesti puterea de a le sparge pe toate.

4. Iti discrediteaza visele si abilitatile.

Daca permiti altor oameni sa iti defineasca visele si abilitatile, atunci le dai voie sa te tina pe loc. Ceea ce poti face nu e rezultatul a ceea ce alti oameni cred ca e posibil cand vine vorba de tine. Ceea ce poti face depinde numai de cum alegi sa iti consumi timpul si energia. Oamenilor le este usor sa isi dea cu parerea legat de ceea ce cred ei ca este sau nu posibil. Tine cont insa numai de opinia ta despre cum crezi ca poate fi viata.


5. Te-au mintit mai mult decat o data.

A fi mintit inseamna a nu fi tratat cu respect de catre persoana respectiva. Daca tii pe cineva in viata ta desi continua sa te minta si le dai continuu noi sanse de a fi mintit, ai ceva in comun cu persoana respectiva - amandoi mintiti si nu respectati aceeasi persoana: pe tine!

Nu uita ca cei care evita adevarul si iti spun doar ceea ce vrei sa auzi nu o fac pentru binele tau, ci pentru al lor!
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016