Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evita aceste actiuni care iti ucid creativitatea

Tags: esec, creativitate, riscuri, pasiune, entuziasm

Citim deseori despre cum sa ne crestem creativitatea sau cum sa ne ademenim inspiratia. Insa daca aceste sfaturi sunt puse in aplicare in vreme ce facem unele dintre greselile care omoara creativitatea, eforturile noastre vor fi in zadar.



Iata cateva dintre lucrurile pe care nu trebuie sa le facem daca nu vrem ca nivelul de creativitate sa se apropie de zero:

1. Nu ne concentram si nu suntem suficient de atenti.

Cunostintele pe care le acumulam sunt absolut necesare pentru o creativitate ridicata. Gandirea creativa poate exista numai in contextul unor cunostinte suficiente intr-un anumit domeniu. Tocmai de aceea, trebuie sa ne informam asupra problemei pe care o avem de rezolvat pentru ca mintea noastra sa isi poata folosi concomitent atat partea creativa, cat si partea care tine de logica.

2. Nu suntem pasionati si nici entuziasmati.

Entuziasmul este hrana principala a creativitatii. Creativitatea infloreste atunci cand suntem pasionati si entuziasmati de ceea ce facem. Este extrem de dificil sa gasim solutii creative pentru problemele care nu prezinta niciun interes. Cand mintea e stimulata insa de curiozitate si de interes, creativitatea si determinarea vor creste in mod automat.

3. Facem exact ce stim ca am facut si inainte.

Se spune ca una dintre definitiile nebuniei e cea de a face la nesfarsit acelasi lucru, dar de a astepta de fiecare data rezultate diferite. Altfel spus, atata vreme cat continui sa faci acelasi lucru, vei primi fix acelasi lucru. Chiar daca o astfel de abordare te va tine la adapost de lucrurile neprevazute, creativitatea ta va avea de suferit.


4. Ne temem de esec.

Cele mai creative rezultate au avut la baza un pas facut in necunoscut. Atunci cand mergem intr-o directie in care nu am mai mers inainte, stim ca exista riscuri. Iar multi dintre noi se tem de aceste riscuri care vin odata cu necunoscutul. Iar aceasta teama face ca cele mai bune idei sa dispara inainte de a avea sansa de a fi puse in aplicare.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016