Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Experienta chiar este cel mai bun profesor

Tags: dezvoltare personala, experienta, lectii de viata, greseli, sfaturi

Credem ca suntem invincibili, pana cand primim lovitura care ne demonstreaza ca oricine poate fi doborat. Credem ca suntem mai buni decat altii si ca noua nu ni se pot intampla anumite nenorociri, doar pentru ca viata sa ne invete ca nu suntem nici superiori, nici inferiori altora, ci suntem pur si simplu oameni. Credem ca zburam sus si nu ne poate atinge nimic, cand suntem loviti mai tare ca niciodata.
Cum se face ca aproape niciodata nu invatam din greselile altora si de-abia dupa ce simtim consecintele pe propria piele putem zice ca ne-am invatat minte? Este suficient sa stam de vorba cu o persoana cu 10-15 ani mai in varsta pentru a obtine o sumedenie de sfaturi utile si lectii de viata. Insa toate acestea parca ne trec pe langa urechi si abia atunci cand ne lovim noi insine de acele probleme si suntem pusi in pozitiile respective intelegem ce au vrut oamenii respectivi sa spuna.
 
De unde izvoraste aceasta inconstienta a noastra? De-abia dupa ce cadem ne dorim sa fi ascultat sfaturile bune ale celor mai intelepti decat noi. Si chiar si atunci cand consideram ca am crescut si ne-am invatat minte, ne regasim in situatii similare, repetand aceleasi greseli.
 
In primul rand, trebuie sa intelegem ca invatam cu adevarat o lectie de-abia atunci cand am trecut noi insine pe acolo. Experienta este cel mai bun profesor, iar acest lucru nu o sa se schimbe vreodata. Chiar daca am asculta sfaturile bine intentionate ale celor mai „intelepti” decat noi, va exista intotdeauna in mintea noastra acea farama de indoiala si de curiozitate, care ne va indemna in cele din urma sa facem exact ce nu ar trebui.
 
Atunci cand primim sfaturi, insa noi nu am trecut prin situatia respectiva, nu suntem miscati in vreun fel. Informatiile ne intra pe o ureche si ne ies pe alta. Ascultam, chiar incercam sa intelegem si sa ne luam angajamentul de a nu face asemenea greseli, insa, daca lucrul respectiv nu trezeste o emotie puternica in interiorul nostru, ramane un simplu sfat, o simpla vorba in vant.
 
In cele din urma, anumite lectii chiar trebuie invatate pe propria piele. Nimeni nu te poate invata ce sa faci si ce sa nu faci in viata, de asta iti dai seama singur, dupa ce ai trecut prin multe experiente mai putin placute. Nu-i asa?
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.26 din 5 - 23 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016