Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fericirea si succesul sunt lucruri total diferite

Tags: dezvoltare personala, fericire, succes, castig, averi

Daca n-am auzi de atatia oameni de succes care declara ca sunt nefericiti, mai ca nu ne-am crede urechilor. De fapt, si atunci privim neincrezatori si nu ne imaginam cum de un om care are "tot ce ii trebuie" are indrazneala sa spuna ca e nefericit. De-am fi noi in locul lui...
Ei bine, de-am fi noi in locul lui am fi fericiti numai daca suntem deja fericiti cu putinul pe care il avem. De-am fi in locul oricarui om din lume, dar deja nefericiti, nicio mostenire si nicio proprietate din lume nu ne-ar putea face sa privim lumea altfel.

Iar asta fiindca succesul si fericirea nu au nimic in comun. Oamenii pot avea de succes fiindca sunt fericiti si se bucura zi de zi de viata lor. Nu isi conditioneaza viata in functie de castig si nu isi directioneaza actiunile cu gandul ca vor fi si mai fericiti atunci cand vor trece la un nivel si mai mare de bogatie.

A ravni la mai mult considerand ca abia atunci vei fi mai fericit inseamna, din start, sa declari ca esti nefericit in prezent. Un om cu o casa de 40 mp poate fi la fel de fericit ca un om care detine trei case.

Nu exista fericire pe care sa o putem cuantifica in bani. Fericirea adevarata e cea prin care ne bucuram de ceea ce exista si ceea ce ne este oferit in mod gratuit. Nu exista un soare mai stralucitor pentru omul care are mai mult si nu exista o altfel de umbra pentru cel care a platit sa stea la umbra unui copac.

Poate ca tocmai asta e diferenta. Un om bogat ajunge sa plateasca si pentru ceea ce un alt om, mai norocos, poate sa obtina in mod gratuit. Nu putini sunt cei care aleg sa se retraga intr-o singura casa dupa ce au locuit in zece.

Cu totii ajungem in cele din urma la o singura concluzie: fericirea se afla in lucrurile marunte, in gesturi, in sentimente.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016