Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii energic in fiecare zi

Tags: obtinerea energiei, consumul zilnic de apa, consumul de cafea, exercitii fizice

Te simti slabit si lipsit de energie? PrObabil cunosti acel sentiment teribil care nu te lasa sa faci nimic, pana si datul jos din pat ti se pare o povara. Toate acestea se intampla din cauza lipsei de energie, deoarece iti doresti sa faci diferite actiuni, insa corpul parca nu te mai asculta si intra intr-o paralizie temporara.
Iata cinci modalitati de a-ti "economisi" energia:
 
1. Fa exercitii in fiecare zi
 
Nimic nu iti da energie mai multe decat un set de exercitii fizice executat in fiecare zi. Cu ajutorul acestor exercitii iti revitalizezi atat mintea cat si corpul. Alege un set de exercitii pe care sa le faci de preferat in aer liber si vei observa schimbari inca din primele zile.
 
2. Stabileste o dieta
 
Se spune ca esti ceea ce mananci, deci trebuie sa ai grija ce mananci, deoarece energia de care ai nevoie trebuie sa o procuri din anumite alimente. Incearca sa eviti mancarea de tip fast-food, energizantele dar si excesul de dulciuri. Creeaza-ti o dieta bazata pe vitamine, mierale si proteine.
 
3. Invata sa te abtii
 
Invata  sa spui NU abuzurilor. In cazul in care esti o persoana pofticioasa alege o zi din saptamana in care sa iti poti permite sa gusti din toate. O alta cauza pentru care ne pierdem din energie este faptul ca avem vicii. In cazul in care fumezi sau consumi alcool incearca sa inlocuiesti acest obicei cu consumarea fructelor si a legumelor.
 
4. Bea cafea (De preferat pe stomacul gol)
 
Cafeaua este aur negru. Data viitoare cand vei avea nevoie sa fii foarte energic tot ceea ce trebuie sa faci este sa bei o ceasca de cafea.
Cofeina este un stimulent care ajuta la:
 
- coordonarea corpului
- fluxul gandurilor
- concentrare
 
Atunci cand bei cafea pe stomacul gol, efectele sunt mai mult mai vizibile si dureaza mai mult.
 
5. Bea mai multa apa
 
Este un lucru stiut de toata lumea: faptul ca cei mai multi dintre noi nu consumam cantitatea de apa pe care ar trebui sa o asimilam in fiecare zi. Exista oameni care afirma ca ar trebui sa bem cel putin doi litri de apa pe zi, insa medicii sustin ca trebuie sa consumam atat cat ne cere organismul.  

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016