Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gandurile noastre ne implinesc viitorul

Tags: dezvoltare personala, viitorul, profetiile, gandire pozitiva, deciziile, loc de munca

Faptul ca profetiile care se implinesc prin ele insele exista nu mai trebuie dovedit. Pe masura ce ne imaginam si devenim din ce in ce mai convinsi ca un anumit lucru o sa se intample, cu atat crestem sansele ca acea profetie sau presimtire sa devina realitate.

Si, de cele mai multe ori, chiar asa se si intampla, iar profetiile se implinesc si incep sa devina realitate, pas cu pas, din prima clipa in care le-am gandit.

Cum se desfasoara insa aceasta procedura si ce alimenteaza bulgarele urias care pare sa puna stapanire pe realitatea noastra? E foarte simplu si este explicat prin aspecte ca cele de mai jos:

- comportamentul oamenilor este influentat de asteptarile existente: mai exact, daca cei din jurl nostru se asteapta ca noi sa reusim, ne incurajeaza, iar noi ne autodepasim si ne imbunatatim rezultatele. La polul opus, daca ni se va spune ca nu suntem in stare de nimic, ne pierdem increderea in noi si nu mai facem nimic.

- lipsa unui simt de control: chiar daca sunt multe aspecte din viata de zi pe care nu le putem controla (vremea de afara, sentimentele unui om, pranzul care va fi servit la cantina firmei etc.), exista nenumarate altele pe care le putem controla si care depind de deciziile, de hotararea si de increderea in noi (de la alegerea unui loc de munca pana la calatoriile pe care le facem intr-o viata).

- o atitudine pozitiva: actiunile pe care le intreprindem avand inca de la inceput o gandire pozitiva au mult mai multe sanse de reusita decat cele care pornesc cu neincredere.

Cele mai multe actiuni ale omului depind de imaginatia pe care o avem. Daca nu ne putem imagina intr-un loc anume, intr-un moment anume din viitor, mai grasi sau mai slabi, daca suntem convinsi, cu alte cuvinte, ca nu putem schimba nimic la situatia actuala, atunci nici viitorul nostru nu se schimba.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016