Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata de ce nu primesti marire de salariu

Tags: dezvoltare personala, marire de salariu, sef, bani, studiu, femei

Poate crezi ca meriti o marire de salariu, dar asta nu inseamna ca si seful este de acord cu tine. Si nu, nu mai poti da vina pe trendul descrescator al economiei. Daca a trecut ceva vreme de la ultima marire si te lovesti de un zid cand ceri una noua, motivul esti tu. Iata si de ce.
1. Ai asteptari nerealiste.
 
Pentru a vedea daca meriti o marire, este vitals a discuti cu seful, pentru a vedea daca sunteti de aceeasi parere cand vine vorba de performanta ta. Verifica si daca nu cumva compania pentru care lucrezi trece printr-o perioada dificila.
 
2. Nu ai cercetat piata.
 
Inainte de a cere o anumiat marire, vezi ce salarii se dau pe piata pentru pozitii similare. Vei avea astfel un punct de referinta. 
 
3. Faci numai ceea ce se asteapta de la tine.
 
Esti platit sa-ti faci treaba, dar o marire inseamna ca ai o contributie mai semnificativa. De exemplu, ii poti face sefului viata mai usoara, oferindu-te voluntar pentru a te implica in anumite proiecte care-i dau lui bataie de cap. Sau vezi in legatura cu ce se plange si gaseste o solutie.
 
4. Nu atragi atentia asupra succeselor tale sau esti prea mandru.
 
In niciuna dintre situatii nu vei primi o marire. Impartaseste-ti succesele, caci acestea arata ca esti capabil si competent. Fii insa destul de subtil. De exemplu, stabileste o intalnire pentru a discuta despre proiectele in care esti implicat, mentioneaza ce ai facut si cere feedback.
 
5. Nu ti-ai actualizat abilitatile.
 
Te-ai angajat de ceva vreme, dar nu te-ai mai interesat deloc in lagatura cu noutatile din domeniu. Citeste bloguri, participa la webinarii, intalneste-te cu colegii mai tineri. Nu stagna!
 
6. Nu ai abilitatea de a rezolva probleme sau iti place sa te plangi.
 
7. Nu esti atent la detalii.
 
Seful iti spune mereu sa repari acelasi tip de greseala? Pui, de obicei, aceeasi intrebare de doua ori? Daca da, inseamna ca nu te ameninta nicio marire in viitorul apropiat.

8. E o problema personala pentru tine.
 
Daca te-ai dus la seful tau si cererea unei mariri imbraca forma unei probleme personale, nu a uneia profesionale, s-ar putea sa nu castigi niciun ban in plus la salariu.
 
9. Nu ai cerut nicio marire pana acum.
 
Nu te astepta ca seful sa vina sa ti-o propuna el singur.
 
10. Esti femeie.
 
Din nefericire, in 2013, femeile inca mai sunt discriminate la locul de munca. Cercetatorii de la Universitatea Harvard au efectuat un studiu in care femei si barbati, folosind acelasi script, au cerut o marire de salariu. Barbatii au primita marirea, dar femeile nu, fiind considerate agresive. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016