Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata sa ai succes la interviu

Tags: dezvoltare personala, interviu, sfaturi pentru interviu, prima impresie conteaza

Cei care nu ajung sa obtina slujba visurilor nu sunt neaparat mai putin capabili sa implineasca atributiile respective decat cei care au succes in aceasta privinta. Cel mai adesea, nu au putut sa comunice sau livreze ceea ce se astepta din partea lor in momentele cruciale ale interviurilor. De ce?
Va oferim mai jos, via Andreas von der Heydt, Country Manager la Amazon BuyVIP Germania, cateva principii care sa va ajute sa puenti mana pe slujba visurilor. Pe unele poate le-ai uitat, pe altele poate nu le stii.
 
1. Fii absolut convins ca rolul vanat si compania care-l propune se potrivesc abilitatilor tale, carierei pe care ai avut-o pana acum, obiectivelor personale si profesionale, credintelor si experientelor tale. Verifica si daca te potrivesti culturii si nevoilor companiei careia vrei sa i te alaturi. Nu irosi timpul tau sau pe al altora.
 
2. Cauta cat mai multe informatii despre compania targetata. Daca esti bine pregatit, victoria este pe jumatate a ta. Sunt multi candidati care se duc la interviu, chiar pentru joburi de senior level, si nu au studiat valorile companiei, misunea ei, principiile de leadership si produsele etc. Citeste site-ul companiei, ultimele ei comunicate de presa, afla cu ce se ocupa competitorii, care sunt provocarile actuale si viitoare ale acesteia.
 
3. Cunoaste-ti intervievatorii. In zilele noastre este mai usor ca nicicand sa colectezi informatii despre intervievatorii tai. Stai 40-50 de minute pe Google, LinkedIn etc. si afla titlurile, rolurile, carierele tuturor celor care te vor intervieva. Daca nu dai de lumina in acest fel, roaga persoana care te-a contactat sa-ti ofere informatii minimale. Daca li te adresezi intervievatorilor dupa numele lor si, implicit, le arati ca-i cunosti, este nu numai un semn de politete, ci si de respect si interes.
 
4. Fii punctual. Indiferent daca a fost sau nu vina ta, sa intarzii este un pacat major. Daca stai in alta localitate, vino de cu seara si cazeaza-te la un hotel. Angajatorii de top deconteaza cheltuielile de drum si vor aprecia atitudinea ta profesionala. 
 
5. Adapteaza-ti tinuta, stilul si tonul. Imagineaza-ti ca te duci in tenesi si tricou la una din cel mai bune companii de asigurari din tara. Sau ca porti costum cand vrei sa te angajezi la o companie fondata de un tip foarte tanar care a renunta la facultate si care este recunoscut pentru stilul lui casual. Pe langa aceste lucruri evidente, cum ar fi imbracamintea, trebuie sa fii atent si la vocabularul pe care-l folosesti. Trebuie sa folosesti cuvinte si expresii care sunt comune in compania targetata, in piata si domeniul acesteia. Fii atent la prima impresie pe care o lasi. Aceasta conteaza si va ramane in analele istoriei. Daca zambesti, strangi puternic mana, ai o voce puternica si clara, nu te feresti de contactul vizual, vei intra cu siguranta pe lista scurta a candidatilor.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016