Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce ar trebui sa renuntam chiar azi

Tags: dezvoltare personala, zona de confort, schimbare, siguranta, scuze, hotarare

Cineva vorbea ieri despre cea mai buna dieta pentru slabit. Si repeta, la inceputul discursului, despre cum trecutul nu exista, despre cum nu avem decat prezentul la indemana. Iar cu prezentul, as adauga eu, putem face lucruri extraordinare.

Putem sa renuntam astazi la nenumarate lucruri. Le silim sa faca parte dintr-un trecut care, ca timp, nici nu exista. Trecutul nu face parte cu adevarat din viata noastra decat in masura in care il lasam noi. Ceea ce trimitem astfel in trecut dispare ca prin magie. Iar unele dintre aceste lucruri care merita sa dispara sunt si urmatoarele:

1. Scuzele pe care ni le-am tot spus.

Intotdeauna in viata fie avem parte de lucrul pe care il putem face, fie de motivele pentru care nu avem un lucru. Desi procrastinarea e la indemana celor mai multi oameni, doar munca si hotararea, pe termen lung, ne fac sa fim multumiti si fericiti. Daca vrem cu adevarat un lucru, vom gasi o cale. Daca nu il vrem, vom gasi o scuza.

2. Ceea ce nu avem.

Nu vom avea niciodata suficient timp, suficiente resurse sau suficienti bani ca sa facem un lucru perfect. Ceea ce e insa uimitor e ce putem face fara sa dispunem de suficiente resurse, suficient timp sau bani. Nu ceea ce nu avem conteaza, ci ceea ce facem cu ce avem deja. Este o pierdere de energie sa ne plangem in legatura cu ce nu avem, in loc sa ne concentram asupra resurselor care ne sunt deja la indemana.

3. Dorinta de a fi intotdeauna in siguranta si confortabil.

Zona de confort e cea care ne poate tine captivi fara ca macar sa ne dam seama de acest lucru. Este acea zona in care ne simtim ca acasa si avem impresia ca putem controla lucrurile. Obisnuinta face insa ca nimic din jurul nostru sa nu se mai schimbe astfel ca, pe masura ce trece timpul, incepem sa ne temem din ce in ce mai mult de nou si de obstacole. Din fericire, odata un pas facut in afara zonei de confort, o sa reusim sa facem inca unul, apoi inca unul pana cand varianta noastra care nu facea niciodata nicio schimbare va ramane doar o amintire.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016