Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce sa renunti si de ce sa mergi mai departe

Tags: dezvoltare personala, renuntare, fericire, frica, dezamagiri

Exista lucruri pe care le facem si la care uitam sa renuntam, desi ne sunt o parte din stresul zilnic si tocmai ceea ce ne impovareaza cel mai mult. Fie ca uitam, fie ca nu vrem sa renuntam, stim si noi ca cel mai bine ne-ar fi daca am merge mai departe.

Ceva insa ne opreste... Iata de ce ar trebui sa mergem mai departe in unele situatii:

1. Perspectiva negativista a altei persoane te influenteaza si pe tine. Suntem media oamenilor cu care ne petrecem cel mai mult timpul. Cu alte cuvinte, acei oameni ne influenteaza cel mai mult si ne fac sa devenim un anumit fel de om. Daca suntem inconjurati de oameni cinici si negativisti tot timpul, vom deveni la fel.

2. Oamenii se schimba. Oricat de greu sau de trist ni se pare, oamenii se schimba si nu intotdeauna reusim sa mentinem aceleasi valori sau, mai exact, sa fim "pe aceeasi lungime de unda". Daca nu renuntam atunci cand trecem printr-o astfel de situatie, oamenii respectivi nu vor face decat sa ne demonstreze la nesfarsit ca nu ne pot intelege si ca nici nu ne ajuta in vreun fel.

3. Ceea ce exista acum in jurul tau te face un om nefericit. E intotdeauna mult mai bine sa lupti pentru ceea ce iubesti decat sa perseverezi cu succes in ceea ce te face nefericit.

4. Telurile si nevoile tale s-au schimbat. Ceea ce iti facea bine in trecut nu mai e neaparat la fel de potrivit si in prezent. Uneori nu e cel mai greu sa renuntam la ceva, ci sa ne dam seama ca ne-am schimbat pentru a putea sa o luam astfel de la capat cu un nou adevar.

5. Frica te tine pe loc. Un mare pas din renuntare si din ce inseamna sa mergi mai departe presupune ca tu sa-ti invingi frica si dezamagirile trecutului.

 
Pana la urma, orice am face, toate se rezuma la un singur lucru: la iesirea din zona de confort, la a renunta la ceea ce ne este mult prea cunoscut si la a pasi cu incredere intr-un viitor necunoscut.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016