Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Leadership de top in elemente esentiale! Iata-le aici...

Tags: leader de succes, leadership, leadership de top, strategii leadership

Leaderii sunt persoane care pot conduce echipe uriase catre rezultate exceptionale. Leaderii sunt cei care se folosesc de puterea exemplului personal, oameni inzestrati cu abilitati de inteligenta emotionala, oameni care stiu sa delege sarcini, sa motiveze personal, sa rezolve probleme si conflicte si sa ia decizii rapide sub presiunea timpului.
Pentru cei care aspira la acest statut, iata cateva aspecte esential de retinut:

1. Leaderii de top sunt persoane flexibile si usor adaptabile oricarei modificari in cadrul proiectelor pe care le sustin, in cadrul echipelor pe care le detin in subordine.


2. Leaderii de succes sunt modesti. Chiar daca salariul lor este de zece ori mai mare decat al unui angajat nou, chiar daca responsabilitatile sunt inzecite, chiar daca vechimea lor in munca este una uriasa, leaderii trebuie sa ramana la fel de modesti ca in prima zi de munca. Admitem cand gresim, invatam in continuare, ascultam parerile celorlalti si nu numai.

3. Leaderii de succes sunt oameni cu abilitati serioase de luare a deciziilor. Nu stagnam niciodata si reusim sa ne concentram pentru a veni cu solutii ideale pentru orice problema care isi cere rezolvarea rapid. Gandim si sub presiune si cand timpul este putin si cand suntem stresati sau in mijlocul unui conflict urias.

4. Leaderii de succes conduc prin puterea exemplului personal. Cel mai rau lucru pentru o echipa este ca leaderul sa fie un om 'indecis'. Cu alte cuvinte, ordinele sale par sa fie date de cu totul alta persoana decat cea din gura caruia ies. Acestia sunt leaderii care una zic si alta fac, oameni care nu isi respecta regulile impuse. Asa ca daca le cereti subordonatilor sa nu barfeasca, sa nu isi divulge salariale, sa nu trateze clientii cu lipsa de respect samd, asigurati-va ca sunteti primii care o faceti!

5. Leaderii de succes conduc echipe puternice pentru ca inspira respect si nu invers. Iar respectul se castiga in timp, asta v-o spunem noi cu siguranta. Cea mai buna cale de a castiga respectul celor din jur este de-a al oferi cu fiecare ocazie. Asa ca oferiti respect si asta veti si primi. Nu veti vedea niciodata un angajat care isi respecta seful, daca acesta, la randul lui, nu ii arata respect!


Leadership de top!


sursa foto: www.sxc.hu
Autor: Maria Nicutar


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016