Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lista noastra, daca am fi Mos Craciun

Tags: dezvoltare personala, trecut, greseli, experienta

Vi s-a intamplat si voua sa spuneti "De cativa ani, eu sunt Mos Craciun!" atunci cand cineva v-a spus in gluma sa-i scrieti Mosului ca sa va aduca lucrul dorit? Si nu e vorba aici numai despre lucrurile materiale, noi ne suntem adeseori propriul Mos Craciun cand ne facem cadouri care tin de timp investit in noi, odihna, liniste.


Daca ar fi sa scriem o lista cu faptele pe care le-am facut in acest an, daca ne-am descrie greselile pe care nu vrem sa le mai repetam si in 2013, cum ar arata aceasta?

Iata cateva dintre aspectele pe care, atunci cand ni le reamintim, stim ca e bine sa le lasam in trecut.
In 2012...

1. I-ai lasat pe aceiasi oameni sa te sece de energie. Oamenii pot sa te inspire sau sa iti consume energia. Alege-i cu intelepciune. Nu iti pierde demnitatea si respectul de sine incercand sa faci pe cineva sa te accepte, sa te iubeasca sau sa te aprecieze in vreme ce ei ti-au demonstrat ca sunt incapabili sa faca asa ceva. Daca cineva sau ceva e menit sa faca parte din viata ta, vei mai avea poate de muncit, dar nu va trebui sa fii nevoit sa implori.

2. Ti-ai fixat asteptari prea mari. Exista doua cai de a deveni mai fericit: iti imbunatatesti realitatea sau iti cobori asteptarile. Avem obiceiul de a seta intotdeauna rezultate mult mai mari decat in realitate, astfel ca dezamagirile noastre pot parea ca vin cu duiumul. Daca incetam sa mai asteptam ca lucrurile sa fie perfecte, vom descoperi frumusetea unei lumi imperfecte.

3. Ai trecut cu vederea momentele frumoase. Fie ca astepti liniste interioara sau multumire de sine, nu uita ca aceste sentimente vor deveni realitate insa numai atunci cand vei fi pregatit sa le accepti cu sinceritate si cu o inima recunoscatoare. Asa ca fii pe cat poti de recunoscator si apreciaza lucrurile care ti se par marunte: conversatiile cu ceilalti, timpul petrecut impreuna cu altcineva etc.

4. Ai sperat ca vei face mai putine greseli. Nu esti cu adevarat liber pana cand nu iti oferi libertatea de a face greseli. Incearca lucruri noi si nu-ti fie teama ca ai putea gresi. Abilitatea de a lua decizii intelepte vine din experienta de viata, iar experienta de viata vine din deciziile gresite pe care le-ai luat in trecut.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016