Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu te teme sa iti asumi propria persoana

Tags: dezvoltare personala, incredere, armonie, gandire pozitiva

Increderea in cine esti te va duce departe, orice ai alege sa faci in viata. Fiindca intr-o lume care pune modelele si copiile pe primul plan, trebuie sa stii sa te intorci la tine si sa descoperi cine esti cu adevarat.
Nu te teme sa iti asumi cine esti. Nu te teme sa iti expui gusturile si nu iti ascunde identitatea. Fiindca a trai in minciuna e echivalent cu a trai numai pe jumatate. Vei vedea ca orice pas pe care il faci in aceasta directie te va face un om mai puternic. Cand esti sincer cu tine si cu actiunile tale, descoperi in tine o forta pe care nu multi oameni o au.

1. Traieste in armonie cu tine

Armonia interioara e definita de o corelatie intre ceea ce gandim, ceea ce simtim si ceea ce facem. Atunci cand suntem sinceri cu noi si, mai departe, cu actiunile noastre, se instaleaza aceasta armonie fiindca reusim sa traim inconjurati de adevar. Nu trebuie sa te temi sa iti rostesti parerea si nu trebuie sa renunti la propriile convingeri de teama ca i-ai putea pierde pe cei din jur. Cei care iti apreciaza opiniile si iti respecta modul de a gandi vor ramane langa tine.

2. Perfectionismul.

Tolstoi spunea ca atata vreme cat cauti perfectiunea, nu vei fi niciodata multumit. Cu siguranta, fiecare din noi vrea sa atinga perfectiunea intr-un anumit aspect din viata sa. Trebuie sa ne dam seama insa de momentul in care dorinta de a atinge acel punct ne impiedica sa realizam lucrul respectiv. Nu uita sa faci diferenta intre eforturi consistente si ideea absoluta a perfectiunii fiindca, in caz contrar, nu vei sti cand suficient a devenit... suficient.


3. Petrece timp cu oamenii care gandesc pozitiv.

Unii oameni te vor critica indiferent de ceea ce faci sau de cat de bine faci acel lucru. Daca vrei sa devii dansator, iti vor spune ca nu poti mentine ritmul. Daca le spui ca vrei sa incepi o noua afacere, iti vor da o multime de motive pentru care afacerea nu va functiona. Cumva, isi imagineaza ca nu ai tot ce-ti trebuie, dar se insala amarnic.

E mult mai usor sa gandesti negativ decat pozitiv si e mult mai usor sa critici decat sa fii corect. Asa ca, atunci cand pornesti intr-o noua aventura, asculta de tine si ai incredere in fortele tale, fara sa dai mai multa crezare opiniilor celorlalti decat tie insuti.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016