Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pictorul picteaza, dansatorul danseaza. Tu ce faci zi de zi?

Tags: dezvoltare personala, pasiune, hobby, succes, cariera

Se spune ca un pictor nu e pictor daca nu picteaza. Ca un dansator nu e dansator daca nu danseaza. Ca devii mai putin din ceea ce pretinzi ca esti daca nu respiri aceasta pasiune prin toti porii si daca nu traiesti in concordanta cu ceea ce presupune meseria respectiva.
Disciplina si pasiunea par sa fie elemente-cheie ale succesului in orice domeniu. Prin disciplina, pasiunea este exersata, perfectionata si transformata in ceea ce poate arata unei lumi intregi ca, intr-adevar, iti poti asuma intreaga definitie a unui pictor sau a unui dansator.

Dar daca nu facem toate acestea? Daca trec zile sau luni si noi lasam toate acestea in planul secund? Suntem facuti sa mergem pe acel drum? Vom avea succes daca nu ne dedicam atat de mult? Chiar si atunci cand apar pauze mai mari sau mai mici in drumul nostru, e bine sa stim in ce masura pasiunea noastra pentru activitatea respectiva mai este cu noi.

Sa stim, mai bine zis, daca ne consuma sau daca ne este indiferenta lipsa posibilitatii de a lucra din nou. Fiindca uneori e bine sa fim atenti tocmai la aceste "miscari" interioare pentru a ne da seama mai bine de drumul pe care trebuie sa il urmam, la adapost de oamenii din jurul nostru care, nu de putine ori, isi vor asuma rolul de consilieri de cariera.

Disciplina ne poate ajuta sa ne dam seama mult mai repede de cat de mult timp si energie suntem dispusi sa investim in ceva. Eforturile de lunga durata sunt, in cele mai multe cazuri, singurele care ne aduc rezultate pe masura.

Chiar si un succes rasunator care vine dupa un scurt timp se poate dovedi o imprejurare defectuoasa daca ulterior nu reusim sa ne mentinem la acelasi nivel. Asa ca trebuie sa stim intotdeauna cat de mult suntem dispusi sa investim in ceea ce va trebui identificat ca pasiune sau ca hobby.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016