Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semne ca e vremea sa ceri o marire de salariu

Tags: dezvoltare prsonala, marire de salariu, succes, cum sa ceri o marire de salariu

Ti-ai facut datoria cu varf si indesat, asa ca e vremea sa colectezi. Numai ca pana si cei mai curajosi angajati au nevoie sa-si adune fortele pentru a cere o marire de salariu. Nesiguranta raspunsului sefului fac situatia sa fie imprevizibile si de nedorit.
Angajatii se tem ca vor parea prea indrazneti si ca raspunsul va fi nu. Si acesta este, intr-un fel, un pas negativ in cursul carierei. Examineaza-ti insa atent rolul in cadrul companiei si afla care sunt sansele sa ti se raspunda pozitiv.
 
1. Seful tau e in al noualea cer. Poate suna trivial, dar nu pierde cu vederea buna dispozitie a sefului. Daca succesele recente l-au facut sa fie fericit, cererea ta va fi mai bine intampinata. Pe de alta parte, daca s-a confruntat cu o serie de reculuri profesionale si personale, poate nu e vremea sa-i mai dai un motiv de ingrijorare. Fii un pic empatic la ceea ce se intampla in viata superiorului direct.
 
2. Domeniul in care lucrezi este mai permeabil fenomenului de marire a salariilor. Companiile inovatoare sunt mai predispuse sa remarce contributiile individuale. Mai greu este in cazul institutiilor publice sau retail unde maririle de salariu sunt mai putin probabile din cauza ratei fluctuante de angajare, grilei de salarizare dictate de sindicate sau de alte standarde.
 
3. Compania este infloritoare din punct de vedere financiar. Sau poate numai departamentul tau o duce bine. Daca lucrurile arata promitator, nu ezita sa ceri o mica marire de salariu, pentru a atinge un nivel similar al pietei. 
 
4. Ai primit oferte mai banoase. Impresionate de calitatea muncii tale, alte companii ti-au inaintat oferte de joburi cu un salariu mai mare. Managementul va trebui sa se intrebe: ce se va intampla daca pleci? Cat de greu va fi sa ti se gaseasca un inlocuitor? De cata formare are nevoie un eventual angajat nou?
 
5. Ai o abilitate specializata pentru o problema specializata. Profita de cunostintele tale daca asta iti ofera un avantaj.
 
6. Toti din jurul tau au primit mariri de salariu. Discutiile din ultima vreme cu prietenii si asociatii ti-au dezvaluit faptul ca ei primesc bani mai multi. Daca ai o anumita calificare si prietenii cu care impartasesti acea calificare primesc mariri sau li se ofera joburi mai bune, poate ar fi bine sa-ti vezi potentialul si intersul.
 
Angajatorul poate decide ca nu este extaziat de munca pe care o depui si ca, deci, trebuie sa-ti refuze cererea. Nu privi conversatia ca pe un esec total. Inteaba-l ce poti face pentru a ajunge pe urmatoarea treapta de salarizare. Poti sugera, in cazul in care nu ti se pot oferi bani, beneficii alternative care-ti satisfac nevoile financiare, cum ar fi plata facturii telefonice sau mun ca de acasa o data, de doua ori pe saptamana.
 
Indiferent de rezultat, mentine o alura profesionala de-a lungul intregii conversatii. Foloseste un ton  diplomatic, nu arogant.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016