Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Simti ca muncesti prea mult?

Tags: sfaturi de manangement, organizarea timpului, productivitate, munca, prioritate

Societatea moderna e una care pare scufundata in munca. Oamenii sunt mai ocupati ca niciodata, programul de munca depaseste cu usurinta 12 ore, parintii au mai putin timp pentru copii, copiii au mai putin timp pentru joaca, relatiile se mentin cu greu cu un ritm de viata atat de alert si ocupat in care munca este pe primul loc, de voie sau fara voie, si asa mai departe.
Cum putem evita atingerea unui astfel de nivel la care munca devine o parte a propriei identitati si in care uitam practic de ce muncim atat de mult?

In primul rand, sa ne amintim ca nu exista "a nu avea suficient timp", ci doar o dezordine in ce priveste prioritatile. Daca nu avem timp pentru o relatie, inseamna doar ca nu o consideram o prioritate.

Daca n-ai ajuns la aniversarea unui om drag, inseamna  doar ca ai privit-o ca pe ceva mai putin important decat munca. Daca nu ajungi decat foarte rar in locurile in care iti propui, inseamna ca nu esti suficient de motivat sa ajungi acolo, chiar daca te plangi frecvent ca nu ai timp.

Toti oamenii au parte de acelasi numar de ore, iar cei care in trei ore obtin rezultate mai bune decat altii in zece ore sau in trei luni isi organizeaza mult mai bine prioritatile si iti directioneaza actiunile catre obtinerea unor rezultate rapide, concrete si de durata.

Cei care reusesc sa fie productivi sunt cei care in fiecare zi actioneaza in directia dorita si dispun de exact acelasi numar de ore ca si noi.

Fii constient de modul in care alegi sa iti petreci timpul. Construieste o piramida a valorilor pe care le ai in viata si vezi in ce masura se aliniaza acestea cu prioritatile tale din acest moment.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016