Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Standarde imposibile. Tintim prea sus?

Tags: dezvoltare personala, anatomia resentimentului, merit, eforturi, munca

"Nu exista asa ceva", o sa tot auzim. "Poti sa visezi oricat de sus, poti sa tintesti oricat de departe iti doresti". Asa sa fie oare? Daca in acest timp reusim sa ne mentinem cu picioarele pe pamant, da, atunci chiar putem visa oricat de departe. Lucrurile se schimba insa atunci cand nu mai sunt realisti si ne dorim ca in doua zile sa ajungem acolo unde altii n-au ajuns nici in cinci ani.
E foarte usor sa simti ca duci o lupta fara sansa de reusita atunci cand iti doresti ca progresul tau sa fie unul rapid si remarcabil. Succesul de peste noapte, eventual de-a gata, e un vis la care aspira foarte multi oameni.

Un astfel de vis are insa la baza convingeri gresite, cele mai multe invartindu-se in jurul ideii ca ni se cuvin multe, ca altii ne datoreaza ceva sau ca merita mai putin decat noi sau ca, in general, viata ne datoreaza succes si recunoastere.

In societatea romana, senzatia de falsa valoare si de egalitate pe care a creat-o comunismul ne-a lasat mosternire aceasta convingere ca meritam mai mult, uitand insa de eforturile pe care ar trebui sa le depunem in aceasta privinta.

In Anatomia resentimentului a lui Vladimir Tismaneanu se dezbate tocmai aceasta idee a omului care traieste intr-o cultura a urii, a invidiei fata de ceea ce celalalt are, fara sa mai credem ca exista si oameni care le-au obtinut pe merit.

Meritul in sine devine, de fapt, o realitate pe care nici nu o mai credem si ajungem sa o ignoram. Si daca multi oameni aleg sa uite de definitia meritului, sa nu uitam insa o zicala veche si buna: Dupa fapta, si rasplata!
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016