Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategii de economisire care te costa

Tags: dezvoltare personala, bani, strategii de economisire

Daca faci pe zgarcitul fara a-ti termina temele inainte, poti sa ajunge sa cheltuiesti mai multi bani. Nu orice intreprindem pentru a economisi da si roade. De exemplu, daca luam un produs ieftin care se strica, ne vom duce la magazin si vom cumpara unul mai scump si mai rezistent.
Desigur, exista si solutii care functioneaza. Cumperi ceva ieftin si, 20 de ani mai tarziu, este inca operabil. 
 
Totusi, daca esti pe cale sa faci ceva care crezi ca te va ajuta sa pui bani la saltea, gandeste-te daca strategia ta are intr-adevar sens. Altfel, s-ar putea sa te plictisesti. Iata si cateva exemple, pentru a intelege la ce ne referim:
 
1. Nu te duci la controlul medical anual obligatoriu si nici nu treci pe la medic cand ti-e rau.
 
Ai o problema care se trateaza usor. Nediagnosticata insa la timp, poate deveni mai grava. Nu ne referim numai la vizitele la medicul de familie. Ci si la cele la oftalmolog si stomatolog.
 
2. Nu economisesti bani pentru pensie.
 
Este usor sa inventezi scuze pentru a nu economisi pentru cand vei fi la oensie. Dar va veni o vreme cand nu vei mai face bani si va trebui sa te intretii. Ceea ce inseamna ca o parte din ceea ce faci acum trebuie sa mearga in fondul alocat anilor in care te vei plimba prin lume.
 
3. Economisesti prea putin, prea tarziu.
 
Nu este niciodata tarziu sa te apuci sa faci economii, dar poate fi prea tarziu sa economisesti suficient. Cu cat esti mai tanar cand incepi sa pui bani deoparte, cu atat vei avea o dobanda mai mare. 
 
4. Economisesti fara un scop precis.
 
Daca nu ai un obiectiv bine stabilit pentru a economisi, iti va fi mult mai usor sa bagi mana pana la cot in bani si sa strici ce ai facut. Stabileste o suma pe care sa o pui deoparte in fiecare luna si tine-te de plan, indiferent daca asta inseamna ca nu mergi al film in fiecare luna.

Sursa foto: www.sxc.hu

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016