Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Succesul e o atitudine

Tags: dezvoltare personala, excese, atitudine, afacere, succes, schimbare

Se intampla ca uneori sa nu ajungem la lucrurile pe care ni le dorim. Si nu pentru ca n-am fi capabili, ci pentru ca le abordam cu atitudinea gresita. Piedicile care ne ies in cale sunt puse pe seama celorlalti, iar la primul impas dam inapoi si consideram ca am facut destul.


Cei mai multi oameni aflati deja pe culmile succesului nu au in minte optiunea de a se opri din ceea ce fac. Pentru ca acestia au inteles ca, inainte de toate, succesul e o atitudine.

Unde gresim?

1. Ne stabilim asteptari nerealiste.

Orice plan de business te va obliga sa iti setezi niste obiective SMART. Iar asta inseamna sa fixezi si obiective realiste pe care sa le poti indeplini in timp, urmand planul de afaceri. Nu o sa ajungi la greutatea dorita de azi pana maine, nu poti returna in weekend o datorie de un milion de euro si noua ta afacere nu o sa-ti aduca profit din prima zi.

2. Adoptam o atitudine gresita.

Cea mai mare descoperire pe care o vei face vreodata e ca poti sa-ti schimbi viata schimbandu-ti atitudinea. Optimismul este una dintre trasaturile esentiale ale fiintei umane fiindca iti permite sa dezvolti idei si sa imbunatatesti orice situatie in care te afli.

3. Nu exersam.

Orice ne-am spune, in realitate, avem timp sa exersam. Avem timp sa invatam japoneza, avem timp sa facem exercitii cardio dimineata, avem timp pentru tot ceea ce tine de noi si e in controlul nostru. Continuand sa nu avem timp pentru noi riscam sa descoperim ca, in realitate, avem timp, abia atunci cand ne imbolnavim.

4. Facem excese cu lucrurile bune.

Oscar Wilde a spus ca totul trebuie facut cu moderatie, inclusiv moderatia. Daca mancam prea mult din ceva care ne place foarte multe, o sa ne ingrasam. Daca vom cheltui prea multi bani doar fiindca ne permit sa cumparam orice, o sa ajungem sa avem numai datorii. Daca ne concentram mai mult pe acumularea informatiei, nu mai avem timp pentru practica.

A gasi insa un echilibru intre aceste resurse tine de atitudinea corecta. Fericirea de durata nu se gaseste intr-un singur lucru bun, ci intr-o combinatie a mai multor factori in contextul unei vieti echilibrate.



Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016