Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transforma fericirea intr-un avantaj fata de competitie

Tags: dezvoltare personala, fericire, echipa, emotii negative, afacere

Chiar daca cei mai multi oameni cred ca succesul le aduce fericirea, lucrurile stau exact pe dos. De exemplu, salariatii fericiti sunt mult mai productivi si mult mai creativi decat angajatii al caror nivel de fericire nu e tocmai ridicat.
In plus, o perspectiva optimista asupra lucrurilor are beneficii pentru sanatate si creste nivelul energiei, permitand creierului nostru sa-si atinga potentialul maxim.


Avand aceasta abordare pozitiva, iata cum putem influenta starea celor din echipa si functionarea intregii afaceri:

1. Molipseste-i si pe ceilalti cu starea ta de fericire.

Ai observat vreodata cum simti ca nu mai ai energie dupa ce ai stat in compania unui om posomorat? Asta se intampla din cauza ca empatizam foarte usor cu starile si emotiile altor oameni.
Tocmai de aceea, o atitudine pozitiva va fi una molipsitoare care va aduce rezultate mai bune in interiorul unei echipe. Atunci cand esti la conducerea unei afaceri, esti obligat sa ai grija ca emotiile negative sa nu influenteze echipa.

2. Creste entuziasmul echipei inaintea unui brainstorming.

Cele mai bune idei nu apar atunci cand privim cu suparare catre ceas si numaram minutele pana la finalizarea sedintei de brainstorming. Oamenii fericiti pot vedea si ce exista in jurul lor, in vreme ce oamenii care vad lucrurile intr-o perspectiva mai sumbra au tendinta sa vada un singur drum disponibil.


3. Incepe un jurnal.

La finalul fiecarei zile, noteaza in jurnal lucrurile pentru care esti recunoscator. A tine un astfel de jurnal este una dintre cele mai bune metode de a-ti creste doza de fericire zilnica si de a-ti reaminti in permanenta ca ai nenumarate motive pentru a fi fericit.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016