Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei scuze care te tin pe loc

Tags: dezvoltare personala, vise, prezent, reusita personala, succes

Reusim extraordinar de bine sa ne tinem uneori pe loc. Ne punem singuri piedici inainte de a oferi altora oportunitatea de a incerca sa ne opreasca din avantul nostru. Sa ne facem putin curaj si sa lasam in urma cele mai cunoscute scuze pe care ni le spune zi de zi, atunci cand alegem sa ne mai amanam visele cu inca o saptamana.
Iata doar trei dintre astfel de motive false pe care le invocam atunci cand ne scuzam fata de noi sau fata de altii fiindca nu ne-am transformat visul in realitate sau fiindca nu suntem multimiti de situatia curenta.

1. E prea tarziu.

Pe masura ce cresti, ii vezi pe oameni construindu-si un parcurs in mod treptat. Isi iau o diploma, isi construiesc o cariera, fac bani, se casatoresc si au copii. Toate astea te fac sa ai niste asteptari si sa crezi ca pana la o anumita varsta trebuie sa faci anumite lucruri. Poti avea lucrurile pe care ti le doresti in ce ordine preferi tu, trebuie sa ai curajul de a trai in prezent.

2. Nu am timp.

Niciun om nu primeste 36 de ore in loc de 24, insa unii aleg sa isi petreaca timpul intr-un mod mult mai productiv. Organizeaza-ti timpul mai bine si fii constient de modul in care il folosesti. Nu mai face exceptii atunci cand vine vorba de activitatile care iti irosesc pur si simplu timpul si care nu iti aduc nimic bun. Fa ordine in prioritati si construieste-ti visul fiindca ai timp.

3. Nu o merit.

Poti interpreta aceasta scuza in doua feluri: fie esti convins ca nu meriti ceva atat de bun (succesul, reusita personala, aprecierea celor din jur), fie crezi ca sortii iti sunt impotriva. Ambele variante sunt false fiindca totul depinde numai de tine si fiindca meriti tot ce-i mai bun pe lume.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016