Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un birou dezordonat te face mai creativ

Tags: dezvoltare personala, ordine personala, creativitate, idei originale

Biroul ala incarcat care este trademark-ul tau poate fi o sursa de multe idei inspirate. Noile cercetari arata ca un birou organizat te poate face sa te porti regulamentar, iar unul dezorganizat iti da impulsuri creative.
Ordinea si dezordinea sunt foarte raspandite in natura si cultura, ceea ce sugereaza ca fiecare confera avantaje pentru anumite rezultate. 
 
Trei experimente diferite testeaza noua ipoteza ca mediile ordonate ii conduc spre oameni spre traditie si conventie, in timp ce cele dezorganizate ii incurajeaza sa rupa legaturile cu traditia si conventia. Ambele decoruri pot schimba preferintele, alegerile si comportamentul.
 
Experimentul 1 a aratat ca, fata de participantii dintr-o camera dezorganizata, cei din camera organizata au facut alegeri alimentare mai sanatoase si au donat mai multi bani.
 
Experimentul 2 a aratat ca participantii dintr-o camera dezorganizata sunt mai creativi decat cei din camera organizata.
 
Experimentul 3 a aratat ca participantii din camera orodonata prefera optiunile etichetate drept clasice, iar cei din camera dezordonata, optiunile etichetate drept noi.
 
Desi cercetarile anterioare au aratat ca spatiile fizice ordonate incurajeaza un comportament mai bun, cercetarea actuala spune o poveste ceva mai nuantata.
 
Cu totii am vazut multe persoane conventionale cu birouri organizate si creativi dezordonati. Ceea ce se traduce prin faptul ca daca nu iti pui rapoartele frumos in teanc langa monitor vei avea mai multe idei originale, dar, daca o faci, vei manca mai sanatos si vei fi mai generos.
 
Un mediu dezorganizat incetineste munca creierului de a gandi clar si de a fi productiv. Stimulii multiplii prezenti in campul vizual in acelasi timp concureaza pentru reprezentarea neuronala suprimand reciproc activitatea pe care o evoca in cortexul vizual, diminuand capacitatea sistemului vizual.
 
Dar, in ceea ce priveste creativitate, acesta este un lucru bun. O dezordine a lucrurilor produce idei noi. 
 
Iata si cateva exemple ale faptului ca mai multe coliziuni intre idei echivaleaza cu mai multa originalitate:
 
- mai multe hobbiuri ii permit creierului sa compare in subconstient problemele si sa le puna in contrast, gasind solutii, formand noi conexiuni;
 
- similar, daca citesti mai multe carti in acelasi timp, iti provoci creierul sa juxtapuna noi idei si sa formeze noi conexiuni;
 
- mintile care nu stau locului sunt mai creative.
 
Nu este insa indicat sa-ti tii tot timpul biroul incarcat. Exista un timp al generarii ideilor si unul al punerii lor in practica. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016