Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un sprijin esential pentru a reusi. Ajutorul oferit de ceilalti

Tags: dezvoltare personala, sprijin, incredere, indoieli, ajutor

Nu exista exercitiu mai bun pentru a te dezvolta ca om decat ajutandu-i pe ceilalti si invatandu-i ce stii in vreme ce tu insuti continui sa inveti si sa devii mai bun.

Exista oameni care aleg sa parcurga de unii singuri un drum prin care sa isi indeplineasca cel mai mare vis. Cred insa ca nimic in aceasta viata nu poate fi trait cu la fel de multa bucurie daca nu este impartasit cu oamenii cei mai importanti, cu oameni deosebiti si cu persoane care au ajutat ca acel vis sa devina realitate.

Am invatat greu, dar am invatat, sa accept ajutorul pe care altii oameni sunt gata sa-l ofere. Si, ce e mai important, am invatat sa discern ajutorul sincer de cel venit din partea unor oportunisti. Fiindca, da, exista si astfel de oameni.

Dar nu despre acestia vom vorbi (nici azi, nici in vreo alta ocazie), ci despre oamenii absolut minunati care ne ofera niste daruri pe care nu le vom gasi in alta parte:

1. Sprijin sincer si de incredere

Nu suntem singuri pe lume si ar trebui sa nu uitam niciodata de legaturile puternice care exista intre toti oamenii de pe planeta. Si sa nu uitam ca provocarile pe  care le infruntam sunt similare cu cele prin care trec ceilalti. Trebuie sa stim cand sa oferim solutii si cand nu, cand e cazul sa fim doar prezenti astfel incat celalalt sa stie ca ne au aproape, indiferent de ceea ce se va intampla mai departe.

2. Atentie concentrata.

Este minunat sa stii ca un om isi rupe din timpul sau pretios pentru a ti-l oferi tie. Timpul este cel mai pretios lucru si, adesea, aratam cel mai mult cuiva ca ne pasa tocmai atunci cand oferim din timpul nostru si din atentia noastra, in mod neconditionat. Relatiile durabile se construiesc de-a lungul timpului printr-o atentie sincera si printr-o afectiune care nu ascunde nimic.

3. Libertatea de a fi noi insine.

Oamenii care tin la noi au incredere ca vom reusi chiar si daca nu le urmam sfaturile sau daca alegem un drum diferit de al lor. Fiecare om e diferit si nu trebuie sa uitam ca nu este obligatoriu ca succesul nostru sa vina daca vom calca pe urmele altui om.

Cel mai important sprijin vine de la cei care au incredere in noi si care ne amintesc, atunci cand avem indoieli, ca vom reusi tot ce ne propunem.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016