Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei mai mult timp pentru tine? Fa curat in propria viata!

Tags: dezvoltare personala, timp, organizare, spatiu de lucru, productivitate

Timpul e prea limitat pentru a tolera vreme indelungata anumite persoane, activitati sau obiceiuri in vietile noastre. Daca ne dorim mai mult timp, dar simtim ca viata noastra este plina varf, atunci e vremea sa facem curat si sa identificam acei factori care ne fac sa credem ca nu mai avem timp pentru nimic.

Iata pentru cine sau ce nu ar trebui sa mai avem, in realitate, timp:


1. Oameni care ne lasa fara pic de energie pozitiva: Relatiile ar trebui sa ne ajute sa crestem, nu sa ne afunde. Trebuie sa petrecem timp cu oameni inteligenti, energici, motivati si increzatori.

2. Un mediu de lucru sau o cariera pe care o detestam. Nu avem de ce sa ne oprim la primul job sau prima oferta care ni se ofera, fara sa fim multumiti de ceea ce facem. Trebuie sa continuam sa cautam pana gasim acel lucru de care sa fim pasionati si care sa ne asigure si viata pe care o dorim pentru noi si pentru cei dragi.

3. Propriul negativism. Conversatiile pe care le purtam cu noi insine pot fi cele care ne influenteaza cel mai mult. Iar cand acestea sunt negative, efectele lor sunt cu atat mai daunatoare. Daca ne ascultam cu adevarat gandurile, vom avea timp sa intelegem cu adevarat ce ne spunem si sa fim mult mai atenti data viitoare cand ne vom adresa o noua judecata negativa.

4. Un spatiu de lucru dezorganizat. Visele noastre pot parea la fel de haotice daca baza de la care dorim sa pornim sau mediul in care cream sunt haotice si nu ne ajuta in niciun caz sa avem o productivitate sporita.

5. Propriile noastre amanari. Stim ca putem lasa pe maine ce putem face si azi, insa chiar si daca ne trezim in fiecare zi cu 30 de minute mai devreme, vom constata o diferenta semnficativa in felul in care ne organizam mai apoi intreaga zi.

Aceste aspecte, chiar daca par mici, pot construi un succes sau pot imbunatati progresele pe termen lung ale cuiva. Fiecare pas pe care il facem devine unul constructiv, iar pana si esecurile se transforma in lectii.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016