Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri care te vor face un om mai bun

Tags: dezvoltare personala, obiective, succes, viata, fericire

Singura competitie pe care o ducem ar trebui sa fie cu noi insine. Ne trezim insa de multe ori comparandu-ne cu alti oameni care se afla in momente din viata pe care ni le-am dori si noi. Ne identificam in mod eronat aceleasi nevoi si sfarsim prin a fi descurajati in loc sa ne identficam propria cale de a ajunge acolo unde ne dorim cu adevarat.
Sunt multe schimbari pe care le putem face zi de zi, iar primul pas in aceasta directie este sa recunoastem ca schimbarea este posibila si ca multe obiceiuri pot fi modificate prin autoeducare.

1. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva. Gandirea pozitiva sta la baza oricarei povesti de succes. Mintea trebuie sa creada ca poate sa faca ceva inainte ca noi sa facem efectiv acel lucru. Nu suntem intotdeauna constienti de cum ne afecteaza propriile ganduri si tocmai de aceea este bine sa ne ascultam si sa taiem de la radacina gandurile negative. Putem scapa de ele tocmai combatandu-le cu ganduri pozitive.

2. Fii bun cu tine. Daca ai avea un prieten care ti-ar vorbi in acelasi fel in care iti vorbesti tu uneori, cat de mult timp i-ai permite sa iti fie prieten? Modul in care te comporti cu tine insuti fixeaza standardele pentru toti ceilalti.

3. Accepta greutatile ca pe un curs firesc al dezvoltarii personale. Din viata fac parte si lucrurile neasteptate si mai putin placute. Oamenii raman fara locurile de munca, se imbolnavesc sau au parte de accidente. Aceasta realitate este greu de indurat si de acceptat atunci cand suntem tineri. Trebuie sa ne disciplinam insa inca de tineri si sa ne temperam reactiile. Orice ni se intampla, ne ofera posibilitatea de a deveni mai puternici.

4. Alege-ti un crez. Daca vrei sa pornesti pe propriul drum, trebuie sa identifici acel obiectiv, acea cale care te va face fericit si care va aduce bucurie si celor din jurul tau. Atunci cand formulam aceasta fraza, ne orientam mai bine exact catre acele lucruri pe care ni le dorim de la viata, iar asta ne va ajuta sa luam mai usor deciziile importante.

5. Foloseste resursele la care ai acces. Nu trebuie sa ai acces nelimitat la un milion de lucruri pentru a face ceea ce iti doresti. Stevie Wonder nu putea sa vada asa ca s-a folosit de auz pentru a-si dezvolta pasiunea pentru muzica, iar astazi este castigatorul a 25 de premii Grammy. Gandeste-te la ce resurse ai acces momentan si nu le folosesti.

6. Ajuta-i pe ceilalti atunci cand poti. In viata, primesti ceea ce oferi. Atunci cand ai un impact pozitiv in viata altui om, faci o schimbare in bine si in viata ta. Cu cat ii ajuti mai mult pe ceilalti, cu atat mai mult isi vor dori si ei sa te ajute.

7. Concentreaza-te pe mai putine lucruri. Nu incerca sa depui eforturi in o mie de directii in acelasi timp. Impactul va fi prea putin vizibil. Concentreaza-ti atentia asupra unui numar limitat de interese si chiar daca nu vei vedea rezultatele imediat, acestea vor aparea.

8. Iesi din zona de confort si incearca lucruri noi. Daca faci in fiecare zi acelasi lucru, vei primi fix acelasi lucru. Asta inseamna ca nimic nu se schimba daca schimbarea nu vine mai intai de la tine. Crestem si devenim mai buni atunci cand invatam lucruri noi si cand ne depasim limitele.

9. Stabileste obiective pentru tot ceea ce iti doresti sa faci. Noteaza-le, programeaza-le si urmeaza-le pana cand le indeplinesti. Trebuie ca acestea sa fie insa realiste asa ca va trebui sa o iei pas cu pas. Nu uita ca nu trebuie sa vezi toata scara ca sa incepi sa urci. Trebuie sa ne amintim ca atata vreme cat avem rabdare si nu sarim peste etape, ne vom dezvolta abilitatile necesare pentru a ne indeplini obiectivul final.

10. Fa din dorintele tale o prioritate. Nu-ti mai amana dorintele si nu te pierde pe drum in timp ce te sacrifici pentru altcineva. Ajuta-i pe ceilalti, dar ajuta-te pe tine mai intai. Cel mai bun moment ca sa faci asta este acum.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016