Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 strategii testate pentru a impiedica Internetul sa va omoare productivitatea

Tags: strategii, internet, productivitate, e-mail, im, facebook

Sunt mari sansele ca timpul pe care-l alocati acestui articol sa fie doar o mica pauza pe care v-ati luat-o de la ceea ce ar fi trebuit sa faceti de fapt. Iar ceea ce vreti sa finalizati este foarte posibil sa se deschida intr-o noua fereastra, minimizata acum.
"Este doar o pauza de cateva minutele. Nu e mare lucru". Dar pun pariu ca nu este primul articol pe care-l cititi si, dupa ce-l terminati, s-ar putea sa va atraga atentia un altul si asa mai departe. Sau poate primiti un buzz pe Messanger de la un coleg de la alt etaj care va intreaba unde mergeti sa mancati la pranz. Daca mai verificam si ce se intampla pe Twitter si pe Facebook, am pierdut peste jumatate de ora din ziua de lucru.
  
Internetul este cel mai bun instrument din lume pentru invocarea productivitatii, dar si cel mai mare consumator de timp. Chiar si e-mail-ul inghite multe minute. Sa spunem, de exemplu, ca ati primit un mesaj de la sef. Raspunsul dumneavoastra trebuie sa fie corect gramatical, bine gandit si intocmit. Poate sa va ia si 30 de minute sa-l scrieti, cand ati putea spune totul direct in 30 de secunde sau chiar mai putin.
 
Daca sunteti un om obisnuit, cel mai probabil contul de e-mail si cel de IM va sunt deschise nonstop, murmurand in asteptarea reactiei dumneavoastra. Cand primiti un mesaj, opriti totul, reactionati si apoi va intoarceti la lucru. Nu va amagiti ca sunteti "multi-tasking".  Multitasking-ul este un mit, iar efortul suplimentar va face mai putin productiv, va scade performanta si va predispune la erori.
 
Ganditi-va la cate ati putea face cu timpul pe care-l aveti in propriile maini: mergeti la film, stati acasa cu copiii. Si, de ce nu, fiti mai productiv si mariti-va sansele de a fi promovat.
 
Iata ce trebuie sa faceti:
 
Inchideti sursele de IM. Daca nu aveti motive bine intemeiate pentru a coresponda prin mesageria instant cu cineva, inchideti platformele aferente. IM este doar o invitatie de a va lasa deranjati de la lucru si de a primi intrebari neinsemnate.
 
Verificati-va e-mail-ul doar de cateva ori pe zi. Emitatorii nu se asteapta la un raspuns imediat. Profitati de asta si inchideti alertele vizuale si audio si intrati online doar de cateva ori.
 
Raspundeti imediat doar la e-mail-urile urgente. Creativa o disciplina a raspunsului si veti dobandi un ritm bun prin care salvati timp. La serviciu, totul se poate rezolva in intalniri de 30 de minute, mai ales daca nu sunt permise telefoanele.
 
Alocati timp separat pentru social media. Este, bineinteles, vital sa fiti la curent cu ultimele noutati, iar mentinerea unui profil actualizat pe platformele social media este importanta in scopuri profesionale. Introduceti si asta in program. Daca Facebook-ul devine doar una dintre activitati, nu va mai ocupa intreaga zi. 
 
Concluzia: fiti mai putin conectati si mai productivi, bucurandu-va si de ceva timp liber! Dati share la acest articol si inapoi la munca!


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016