Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 secrete ale unei vieti mult mai fericite

Tags: dezvoltare personala, fericire, iubire, libertate, ganduri negative

Fericirea este o alegere constanta. Sa fii fericit, asa cum mi-a prezentat mie cineva la un moment dat "teoria" fericirii (o teorie cat se poate de solida!) inseamna sa alegi ca, dupa furtuna, sa vezi soarele. Nu inseamna nici pe departe ca un om fericit umbla intotdeauna cu capul in nori si e un optimist care nu mai tine cont de realitate.

Iata doar 5 dintre lucrurile esentiale de care nu trebuie sa uitam daca vrem sa alegem mereu fericirea:

1. Fii tu insuti. Nu exista libertatea mai mare decat aceea de a fi tu insuti. Ofera-ti acest cadou si alege sa ai in jurul tau doar oameni care te apreciaza pentru deciziile tale. Nu lasa pe nimeni sa te schimbe ca sa devii ceea ce lor le lipseste. Fii tu in cel mai frumos mod cu putinta pentru a deveni omul de care tu ai nevoie.

2. Poarta-te cu tine asa cum vrei sa se poarte si ceilalti. Cantitatea de abuz pe care o tolerezi din partea unui alt om este egala cu cantitatea de abuz pe care ti-o oferi singur. Daca esti obisnuit sa iti spui lucruri negative, atunci vei accepta mult mai usor si te vei simti mai confortabil cu oameni care iti vor confirma aceste pareri negative.

3. Respira pasiune. Nu ceea ce facem din cand in cand ne defineste si ne formeaza vietile, ci ceea ce facem in mod constant. Exista un proverb care spune ca cel care respira pe jumatate, traieste doar pe jumatate. Oricare ti-ar fi "aerul", respira adanc si in mod permanent pentru a trai viata pe de-a-ntregul.

4. Actioneaza din iubire. Iubeste viata din plin. Iubirea e un lucru natural. Cand nu actionam condusi de iubire, faptele noastre se intorc impotriva firii. Iar aceasta alegere va duce la durere emotionala si chiar fizica. Iubirea vindeca durerea care a fost cauzata tocmai de absenta iubirii. Actioneaza intotdeauna manat de iubire.

5. Lista de binecuvantari sa fie mai mare decat lista de griji. Nu lasa un moment mai putin placut sa-ti strice intreaga zi. Gandeste-te la acel moment ca la un minut mai putin fericit si vei vedea ca iti vei reveni. Stressul creste atunci cand lista noastra de griji devine mai lunga decat lista lucrurilor pentru care ar trebui sa fim recunoscatori.

Nu uita ca fara ploaie nu ar putea aparea niciun curcubeu si ca exista un echilibru in toate. In orice faci, vei cunoaste si momente mai grele, insa alegerea va fi a ta in orice moment. Alege sa-ti fie bine.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016