Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri care iti schimba viata in 7 zile

Tags: gandire pozitiva, prezent, schimbari, atitudine pozitiva, optimism, pesimisti, realisti

Nu cred in pesimisti. Nu cred in pesimistii care spun ca sunt realisti. Cred, in schimb, in oamenii care invata sa fie optimisti cu masura. In cei care invata sa fie echilibrati, sa ia lucrurile asa cum sunt si care inteleg ca din orice situatie, indiferent de finalitatea acesteia, au de invatat o lectie importanta. In cei care stiu ca lucrurile se intampla cu un motiv. In cei care inteleg care este motivul.
Lucrurile bune, frumoase, pozitive ne influenteaza viata in mod vizibil. Trebuie doar sa credem. Sa credem ca atunci cand ne spunem de la prima ora ca se va intampla ceva minunat astazi, atunci chiar vom avea parte de asa ceva. Si sa intelegem ca nu e vorba de un castig la Loto.

Sunt un milion de lucruri care ne pot face viata mai frumoasa si care ne pot transforma vietile intr-un mod miraculos. Astazi, doar 7 pasi care vor ne vor schimba modul in care privim viata in doar 7 zile:

1. Alege fericirea cu ajutorul cuvintelor

Fericirea este o stare a mintii noastre. Chiar daca nu putem trece in doar cateva clipe peste o situatie sau o intamplare nefericita, este important ca, in general, sa atingem un nivel de echilibru care, in cele din urma, ne va ajuta sa trecem mult mai usor peste situatiile mai grele. Atunci cand cineva te intreaba cum te simti sau ce ai mai facut, incearca sa folosesti cuvantul "minunat" in loc de mult prea folositul "bine".

Cuvintele pe care le folosim influenteaza modul in care ne simtim. Asa ca spune ca te simti minunat sau ca ai parte de o perioada foarte frumoasa. Fii recunoscator astfel si pentru ceea ce ai in viata ta in acest moment. Schimba acest obicei de a raspunde cu un simplu "bine" sau, si mai rau, prin a-ti enumera toate problemele din ultima saptamana.

2. Iesi din zona ta de confort

Sunt zodia Taur. Prin definitie, cand cineva ne scoate din zona de confort, vedem rosu in fata ochilor. Nu ne plac schimbarile si ne adaptam destul de greu la nou. Evident, exista si situatiile in care constientizam toate aceste manifestari si intelegem ca este important sa ne schimbam. Ne dezvoltam ca individ atunci cand alegem sa facem si lucruri care nu par asa de simple si pentru care ar trebui sa ne invingem comoditatea, ba chiar si anumite frici.

Daca ne propunem sa facem lucruri noi, vom avea parte de o schimbare pozitiva in viata de zi cu zi. Vom deveni mai creativi si vom avea obiceiuri noi. Pana si a incerca o mancare de spanac reprezinta o piatra de moara pentru cineva care vede in mancarea fast-food o zona de confort.

3. Ajuta pe cineva asa cum doar tu poti

Dispunem cu totii de calitati si indemanari care ii pot ajuta foarte mult pe cei din jurul nostru. Atunci cand ne propunem sa avem aceasta inclinatie de a veni in ajutorul celorlalti, identificam si care sunt acele calitati care ii ajuta pe ceilalti mai mult decat ne dam seama.

In plus, ca sa-ti dai seama mai usor despre ce ar putea fi vorba in cazul tau, intreaba-te pentru ce anume iti multumesc oamenii cel mai des sau pentru ce ti se cere ajutorul.


4. Aloca timp activitatilor care iti plac cu adevarat


Implica-te in ceva care iti place, care te pasioneaza. Ar putea fi orice. Un astfel de angajament iti va aduce fericire si va da un nou sens vietii tale. Acelasi lucru se aplica si in cazul jobului tau. De ce ar trebui sa fii pasionat de munca de zi cu zi? Pentru ca efortul sarguincios nu este suficient pentru a te face fericit sau pentru a-ti aduce succesul.

Pasiunea face ca drumul pe care ai pornit sa fie mult mai simplu si mai scurt si reprezinta, in acelasi timp, si mana care te trage mai departe atunci cand, la o rascruce de drumuri, vei avea nevoie de o solutie.

5. Fa schimbari mici si pozitive in fiecare zi

Cum inghiti un elefant? Bucata cu bucata. In mod evident, e o metafora pentru schimbarile pe care ar trebui sa le facem in vietile noastre. Prin pasi mici. Mancand un pic mai sanatos, facand macar cateva exercitii in fiecare zi, adoptand cateva obiceiuri mici si productive. Toate aceste schimbari mici vor duce la o schimbare majora in bine.

In plus, atunci cand facem aceste schimbari minore este mult mai usor deoarece motivatia noastra nu trebuie sa fie mare. Important e sa incepem si, inainte sa ne dam seama, ne vom trezi la jumatatea drumului. Diferenta va fi ca ne vom simti deja mult mai bine.

6. Invata lectia, zambeste si incearca din nou

Adevaratii castigatori in viata sunt cei care cultiva optimismul. Acestia au abilitatea de a-si construi propria fericire. Indiferent de situatia in care se afla, acestia reusesc sa vada intotdeauna si partea buna a lucrurilor. Recunosc esecul insa il vad ca pe o oportunitate de a invata si de a merge mai departe cu mai multa experienta acumulata si intelepciune. Oamenii care gandesc pozitiv vad lumea ca pe un drum incarcat cu oportunitati, mai ales in vremurile de grea incercare.

Asa ca este important sa-ti amintesti ca in viata totul este o lectie. Oamenii pe care ii intalnesti, lucrurile pe care le faci, o relatie care nu functioneaza, un job pe care nu l-ai obtinut, sunt lucruri care trebuie sa iti transmita ca te asteapta ceva mai bun asa ca trebuie sa incerci in continuare. Continua sa gandesti pozitiv  si nu uita ca mintea trebuie sa fie convinsa ca poate sa realizeze ceva inainte de a efectua propriu-zis acel lucru.

7. Fii atent la ce ti se intampla si bucura-te de viata asa cum e

Nu e gresit sa ai planuri. Este foarte placut, intr-adevar, sa stii ca in agenda ai notat un eveniment la care o sa-ti faca placere sa participi. Problema apare atunci cand traim numai in viitor, cand imediat dupa ce un astfel de eveniment are loc, mintea noastra este setata automat pe modulul "viitor" si uita sa se mai bucure de prezent.

Cat de mult traiesti in prezent? Daca raspunsul tau e "Nu suficient.", atunci te poti concentra mai putin pe a face si mai mult pe a fi.


Nu uita ca doar prezentul iti este garantat. Si, mai mult decat atat, iti este oferit pentru ca tu sa te bucuri de el. Viata este acum. Nu o rata.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016