Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea ta depinde de turisti? Afla de ce cumpara oamenii suveniruri si ce sa vinzi!

Tags: management si marketing, suveniruri, produse traditionale, producatori romani

Am descoperit zilele trecute un magazin destul de spatios in care am intrat sa-mi cumpar niste pietre (roci si minerale). Nu despre pasiunea mea pentru pirita sau cuart vreau sa va povestesc astazi, ci despre agitatia care domnea in magazinul aprovizionat cu de toate.
Am avut inca de la intrare senzatia ca am pasit intr-unul dintre acele magazine destinate turistilor insa nimic din produsele lor nu parea un suvenir si, cu atat mai putin, unul care sa aminteasca in vreun fel de Romania.

Iar senzatia asta mi s-a confirmat cu adevarat cand am dat, in sfarsit, peste coltul cu suveniruri reale, toate cu si despre capitala... altei tari. Poate ar fi fost chiar amuzant sa fie capitala unei tari vecine, dar nu. Aflata la cateva ore bune de zbor cu avionul, capitala respectiva isi "mutase" o parte din suveniruri in inima Bucurestiului.

In general, cumparam suveniruri ca sa ne "confirmam" noua insine faptul ca am mers in acea calatorie. A cumpara, asadar, suveniruri cu o tara in care inca n-ai ajuns echivaleaza cu a face cadou un magnet de frigider cu o tara in care, de data asta, n-a ajuns cel care primeste suvenirul. Si, chiar daca iti va multumi politicos (ba chiar va mima entuziasmul unui cadou pe care se va aduna mult praf in lunile urmatoare, sfarsind tragic, dar accidental, in cateva bucati in fata frigiderului), cadoul tau nu ii va confirma acestuia nimic.

Exista insa o solutie: daca vrei ca cineva sa-ti mai deschida usa dupa ce te intorci dintr-o calatorie, cumpara suveniruri care sa aiba si un alt rost pe lume in afara de cel de a desface sticlele de bere. Cu siguranta, in tara in care te afli vei gasi delicatese traditionale (ciocolata, bauturile rafinate sau orice produs specific si care poate fi transportat in siguranta inapoi acasa: exceptie fac branzeturile "parfumate").

Astfel de sfaturi sunt valabile si pentru producatorii romani. Orice poate fi transformat in "suvenir" daca stii cum sa-l promovezi. Fiindca nu toata lumea cumpara un suvenir precum cele de mai sus.

Nu trebuie sa cumperi cuiva drag un tricou pe care scrie ca iubeste tara pe care inca n-a vazut-o. Poti achizitiona ceva facut de un designer din tara respectiva sau de un mester traditional. Solutii exista, important e sa intelegem ca in viata oricarui om vine un moment cand are suficient de multi magneti de frigider.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016