Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele doua fete ale aceleiasi monede. Stii sa le vezi pe amandoua?

Tags: dezvoltare personala, gandire pozitiva, concluzii, imaginatie

De cate ori nu ne imaginam cea mai rea varianta dintre toate? Si de cate ori nu ne trec prin cap toate lucrurile posibile, mai putin cele cu adevarat plauzibile? Cat de departe ajungem cu imaginatia atunci cand un lucru nu se intampla cum si cand ne-am fi dorit noi?

E in firea omului sa ia repede o decizie, fara sa astepte sa vada ce s-a intamplat cu adevarat. De cele mai multe ori, aceasta graba in a lua decizii sau de a trage concluzii nu face decat sa ne ingrijoreze pe noi si pe cei dragi, sa ne raneasca sau sa ne infurie.

E insa un obicei de care ne putem debarasa. Daca cineva spune un lucru, sa nu presupunem ca a vrut sa spuna cu totul altceva. Daca, in schimb, nu spune nimic, sa nu credem ca tacerea sa are in ea ceva ascuns si cu o conotatie negativa.

A gandi negativ in aceste situatii ne va face in mod automat sa interpretam toate actiunile celeilalte persoane ca fiind, din start, rau intentionate. Asa ca, indiferent de ceea ce va face sau spune cealalta persoana, vom continua sa credem ca totul are un dublu inteles.

Atunci cand alegem sa fim convinsi de adevarul unui aspect dintr-o poveste incompleta, inseamna doar ca alegem sa credem varianta noastra si-atat, fara sa ne mai amintim ca, de fapt, pe partea cealalta a monedei mai este o fata. Si nu vorbim de cea ascunsa si negativa pe care o vedem noi, ci de realitatea a ceea ce exista si pe care noi refuzam uneori sa o credem.

Sa adoptam, asadar, o abordare pozitiva asupra unor situatii care ne obliga la un raspuns. Sa ne gandim, atunci cand nu stim de ce nu am primit un raspuns, ca persoana celalalta poate fi foarte ocupata sau ca bateria de la telefon s-a descarcat atunci cand cineva nu ne suna la ora promisa.

Sa nu mai punem raul inainte ori de cate ori ceva nu functioneaza dupa ceas fiindca 99% dintre situatiile din viata nu se intampla niciodata  in intregime cum ne-am imaginat noi.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016