Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine casapeste articolele in online si ce e de facut

Tags: blog, comentarii blog, autor blog, web 2.0

La noi mai ales, blogurile se afla inca in perioada de inceput. A lasa un comentariu in dreptul unui articol implica niste reguli pe care, de foarte multe ori, utilizatorii aleg sa le incalce.

Mi s-a intamplat astfel, si nu doar o data, sa fiu intrebata de ce nu am scris DESPRE in loc sa primesc un comentariu legat strict de ceea ce am scris. Semn clar ca utilizatorul in cauza a preferat sa nu evalueze ceea ce era scris. E ca si cum ajungi in fata unei tarabe din piata unde se vand numai rosii si vinete, iar tu il intrebi (evident, suparat si nedreptatit) pe vanzator de ce nu vinde cartofi si cum de a indraznit sa nu vanda ceea ce cautai tu.

Uiti, bineinteles, ca ai ajuns singur in piata si ca daca intorci privirea vei descoperi, cu siguranta, zece tarabe numai cu cartofi. Lasand insa aceasta metafora cu iz negustoresc la o parte, trebuie sa ne amintim ca, in fond, Internetul in forma lui evoluata de web 2.0 se refera tocmai la aceasta interactivitate care nu exista la inceput in online.

Unul dintre cele mai importante aspecte se refera astfel la faptul ca rolurile de cititor si autor sunt intercalate si nu mai sunt fixe astfel ca cititorul devine autor atunci cand lasa un comentariu, iar autorul devine cititor, fiind obligat sa urmareasca fluxul comentariilor aparute in urma articolului postat.

Tocmai de aceea, cand acel sir de comentarii se transforma intr-o discutie cat se poate de in afara subiectului care trebuia dezbatut, autorul se confrunta cu un grup de hacuitori nemilosi ai bietei inspiratii scriitoricesti.

Cel care comenteaza are astfel responsabilitatea de a mentine o relevanta atunci cand vine vorba de comentarii. Acesta trebuie sa fie constient de faptul ca lui ii revine, in primul rand, sarcina de a mentine conversatia la subiect, pe marginea articolului in cauza. In mod evident, putem discuta si despre ceea ce nu a fost scris, dar ca teorii alternative la ceea ce a fost scris.

Nu vorbim aici de situatiile in care autorul evita in mod intentionat sa prezinte anumite fapte sau detalii pentru a ajunge la o concluzie falsa deoarece aici, in mod evident, este firesc sa vrem sa facem lumina. Asa ca inainte sa adaugam continut nou prin comentariile noastre la ceea ce a scris deja autorul, este de preferat sa ne raspundem la urmatoarele doua intrebari: "Este acest continut pe care il adaug relevant?" si "Ceea ce adaug acum a fost exclus in mod intentionat din articolul original cu un motiv just?"

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

eugenb 23-Nov-2011 22:56:21
Intrebarile sunt bune numai pt cei care au depasit varsta scolii (in general) - daca ne referim la cititori, sau/si ar trebui anexate altele (la intrebari ma refer desigur) pt unii autori de articol (in special) - care uita (intentionat sau nu) sa sublinieze si de unde se inspira, atunci cand scriu un articol (bibliografia sau pagina de site se face uitata - transformanduse subit in idee proprie a respectivului reporter de ocazie) - multi devin reporteri plagiind pe altii.

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016