Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Campania publicitara care a scandalizat Statele Unite

Tags: campanie mediatica, bebelus, parinti, sindromul mortii subite, medici pediatri

Un bebelus care doarme dulce sprijinindu-si capul pe perna, cu un deget pufos pe lama unui cutit urias. Imaginea din stanga este una dintre cele doua folosite de o campanile mediatica care i-a scanbdaliazat pe parintii americani care considera ca tactica de socare folosita este scapata din control.
Afisele lansate de Departamentul de Sanatate din Milwakee promoveaza ideea, larg raspandita in randul medilor pediatri, ca bebelusii trebuie sa doarma in patutul lor, nu alaturi de parinti. Potrivit Daily Mail, astfel se reduce riscul mortii subite in timpul somnului.
 
Continutul afiselor este insa cel care scandalizeaza: bebelusii langa cutite uriase. Sloganul care insoteste imaginile este la fel de uluitor: “Copilul care doarme cu tine in pat risca la fel de mult!”

Blades in bed: One blogger says the ads 'demonise' responsible parents who share beds with infants, while a health official said co-sleeping is 'Russian roulette'
 
In ciuda parerii medicilor care spun ca pericolul este unul real, parintii nu vor sa fie prezentati ca niste potentiali criminali. Cert este insa ca, in timpul unui somn foarte profund, adultii se pot rostogoli in pat si il pot strivi sau sufoca pe micut, fara sa-si dea seama.
 
In perioada 2007-2008, 203 copii sub varsta de un an au murit in Milwaukee, iar 10 dintre acestia s-au sufocat din cauza ca dormeau cu parintii.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016