Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai viata interesanta pe care ti-o doresti

Tags: viata interesanta, obiceiuri, varietate, motivatie, oameni noi, zona de confort, spontaneitate

Una din cele mai mari provocari in viata este sa te poti deconecta si sa vezi imaginea de ansamblu. De multe ori, suntem atat de preocupati cu treburile zilnice incat neglijam sa ne gandim la directia in care se indreapta viata noastra.
Daca si tu consideri ca ai dus o existenta mediocra pana in prezent si iti doresti mai mult de la viata, este timpul sa-ti creezi viata pe care ti-o doresti. O viata cu adevarat interesanta. Urmatorii pasi te vor indrepta in directia dorita.
 
1. Intalneste oameni noi
Daca iti doresti sa ai o viata mai interesanta, este important sa ai un grup cat mai variat de cunostinte. Fiecare persoana cu care intri in contact te poate expune unei lumi complet noi. De multe ori suntem reticenti in a intalni oameni noi, fie pentru ca suntem prea preocupati cu propriile probleme, fie pentru ca ii consideram inferiori pe cei din jurul nostru.
 
2. Adopta un hobby nou
Aminteste-ti ce ti-ai dorit mereu sa faci dar nu ai apucat niciodata din lipsa de timp, de bani sau din alte motive. Fa acel lucru acum. Nu astepta sa ti se elibereze programul pentru a adopta un hobby nou. Investeste timp in dezvoltarea unor interese noi.
 
3. Fii spontan
Poate ca nu esti spontan din fire. Iti place sa planifici totul si poate iti este teama de tot ce este nou. Insa este foarte posibil sa ratezi o sumedenie de oportunitati in acest fel. A fi flexibil nu inseamna a fi nedisciplinit, ba din contra. Flexibilitatea necesita multa autodisciplina. Daca esti dispus sa iti asumi riscuri si sa iesi din zona de confort, vei descoperi o lume complet noua, presarata cu oportunitati multiple.
 
4. Infrunta-ti fricile
Fricile sunt cele care te impiedica sa ai viata interesanta pe care ai visat-o. Daca te lasi dominat de frici si temeri, vei duce o viata extrem de plictisitoare deoarece iti limitezi existenta intr-un spatiu sigur. Atunci cand ai curajul sa iti infrunti temerile viata devine brusc mai interesanta si mai satisfacatoare.
 
5. Fa lucrurile care nu iti plac
 Suna ciudat, nu-i asa? Sa faci exact lucrurile care nu iti plac. Insa atunci cand iesi din zona de confort si testezi apele, vei descoperi cu stupoare ca multe din lucrurile pe care le considerai inacceptabile acum iti vor placea. Nu-ti place sportul? Incepe sa practici un sport. Nu iti place sa gatesti? Ia lectii de gatit.
 
6. Variaza, variaza, variaza
Varietatea reprezinta sarea si piperul vietii. Odata ce ai dobandit anumite obiceiuri este dificil sa scapi de ele sau sa adopti altele noi. Daca vrei sa iti faci viata mai interesanta, va trebui sa renunti la vechile obiceiuri si sa descoperi lumea din nou. Incearca sa faci lucrurile diferit, sa asculti un alt gen de muzica, sa schimbi ruta spre serviciu, si asa mai departe. Exista o multime de posibilitati prin care iti poti condimenta viata. Fa lucrurile pe care nu credeai vreodata ca le poti face.
 
7. Nu te mai gandi la problemele tale
Daca vrei sa fii nefericit, gandeste-te in continuu la problemele tale. Daca vrei sa fii fericit, insa, renunta la griji inutile si foloseste-ti energia in alte scopuri constructive. Ajuta-i pe ceilalti si iti vei face singur un bine. Fa-i pe ceilalalti sa se simta bine si te vei simti chiar tu mai bine. Atunci cand nu te mai concentrezi asupra ta, vei descoperi o viata mult mai interesanta.
 
8. Renunta la obiectivele fara rost
Vine un moment in viata cand trebuie sa iti dai seama ca anumite lucruri nu merita a fi continuate. Atunci cand te simti constrans sa faci un anumit lucru, cu siguranta ca acel lucru nu te face fericit. Este important sa stii cand sa renunti la idealurile de mult uitate.
 
9. Nu te multumi niciodata cu mai putin
Nu renunta pana nu obtii exact ceea ce iti doresti. Doar tu esti responsabil de propria fericire. Nu ii va pasa nimanui ca tu ti-ai irosit viata facand lucrurile pe care „trebuia sa le faci” sau ascultand de altii in loc sa iti asculti vocea interioara. Nu te multumi niciodata cu mai putin.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.57 din 5 - 15 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016