Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii fericit in propria piele

Tags: dezvoltare personala, probleme, provoccari, gandire pozitiva, cum sa fii fericit in propria piele

Ai doua posibilitati in viata: fie sa te lasi doborat de probleme si incercari si sa accepti infrangerea, devenind astfel o victima a propriei vieti, fie sa iti creezi propriul destin si sa devii stapanul propriei vieti. Alegerea este intotdeauna a ta, nimeni nu iti poate spune ce sa faci si nimeni nu poate alege in locul tau. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa descoperi sau sa redescoperi motivele pentru care ar trebui sa lupti in viata.
1. Inspira viitorul, expira trecutul
Indiferent unde te afli in prezent, oricare ar fi dificulatile prin care treci, nu renunta niciodata la speranta si nu uita ca exista intotdeauna o luminita la capatul tunelului. Nu poti controla tot ce ti se intampla in viata, iar cu cat intelegi acest lucru, cu atat iti va fi mai bine. Lasa lucrurile sa se intample, fara a le supraanaliza. Lasa trecutul acolo unde ii este locul si investe-ti toata energia in prezent si construirea unui viitor mai bun.
 
2. Simplifica-ti viata
Nu ti se pare ca de multe ori iti complici viata singur? In loc sa incerci sa fac totul deodata si sa aduni frustrari si nemultumiri, alege sa te concentrezi asupra unui singur lucru o data. Traieste in prezent si foloseste din plin resursele de care dispui in momentul de fata. Poti face tot ce iti propui, insa trebuie sa iti stabilesti asteptari realiste.
 
3. Accepta-i in viata ta pe cei care te accepta asa cum esti
Spune intotdeauna adevarul, chiar daca nu vei fi placut de ceilalti. Fii tu insuti. Oamenii care te accepta asa cum esti sunt cei care iti vor fi alaturi la bine si la rau, cei care te inteleg. Paseste pe drumul vietii cu incredere si nu te astepta sa fii inteles pe deplin, in special de cei care nu au trecut prin ce ai trecut tu pana in prezent.
 
4. Nu mai esti cine ai fost in trecut, iar asta este bine
Ai fost ranit, ai trecut prin multe dificultati, ai avut de infruntat multe provocari, insa toate aceste experiente te-au format. Pe parcursul timpului ti s-au intamplat atat de multe lucruri care ti-au schimbat complet perspectiva asupra vietii, care te-au invatat lectii importante si care te-au fortat sa iesi din zona de confort si sa evoluezi, sa devii mai puternic si mai intelept.
 
5. Nu iti dori sa fii bogat, doreste-ti sa fii fericit
Cu cat inaintezi in varsta, ai tendinta sa apreciezi mai mult valoarea reala a lucrurilor, nu pretul lor. In cele din urma, iti vei da seama ca nu ai nevoie de lucruri iesite din comun pentru a fi fericit si pentru a zambi in fiecare zi. Vei invata sa apreciezi fiecare moment si sa fii recunoscator pentru faptul ca traiesti. Asta inseamna sa fii fericit cu adevarat.
 
6. Hotaraste-te sa fii pozitiv
Intelege faptul ca nefericirea nu iti este data de cele mai multe ori de factori externi sau de circumstante, ci de gandurile si de atitudinea ta. Nu poti controla ce ti se intampla de multe ori, insa poti controla cum raspunzi la provocari si incercari.
 
7. Uneori, pentru a evolua, trebuie sa renunti la anumiti oameni din viata ta
Trebuie sa lasi loc celor care te sprijina cu adevarat si care te ajuta sa fii cea mai buna versiune a ta. Pe masura ce evoluezi si descoperi ce anume iti doresti si cine esti cu adevarat, iti dai seama ca multi din oamenii cu care ai fost apropiat in trecut nu te mai inteleg. De multe ori, va trebui sa renuntam la anumiti oameni care nu ne mai fac bine, pentru a face loc altora.
 
8. Este mai bine sa privesti in urma si sa iti spui „Nu pot sa cred ca am facut asa ceva” decat sa iti spui „Mi-as dori sa fi facut asta”
Oamenii te judeca indiferent de ceea ce faci. Asa ca nu are rost sa iti irosesti viata incercand sa ii impresionezi pe altii. In schimb, traieste-ti viata incercand sa te impresionezi pe tine insuti. Iubeste-te indeajuns de mult incat sa nu iti cobori standardele pentru nimeni.
 
9. Daca astepti un final fericit si acesta tot intarzie sa apara, poate ca este timpul sa fabrici un nou inceput
Accepta faptul ca vei da gres din cand in cand. Doar din greseli putem invata. Cei mai fericiti oameni, aceia care ofera mereu un zambet autentic, sunt de multe ori cei care au avut de infruntat cele mai grele provocari. Ei zambesc deoarece, intr-un moment al vietii lor, au decis ca nu vor permite nimanui si niciunui necaz sa ii indispuna. Acestia si-au fabricat singuri un nou inceput.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Traian 01-Oct-2012 09:51:00
Excelent articol, FELICITARI !

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016