Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curiozitate si progres. Obiective si dorinte. Planurile tale cum arata?

Tags: obiective, incredere, dorinte, succes, fericire

Din ce in ce mai mult timp ne traim viata intr-o continua alergatura, fie ca gonim spre un ideal, fie ca incercam sa ne impartim intre familie si locul de munca. Daca ne mai ramane timp si pentru pasiunile noastre, s-ar putea ca acestea sa devina poveri, si nu bucurii.

Abilitatea noastra de a trai in prezent pare sa se diminueze pe masura ce responsabilitatile si grijile se inmultesc. Stresul nu e altceva decat un bulgare pe care, daca il lasam sa o ia la vale, se va intoarce impotriva noastra ca o adevarata avalansa.

E de datoria noastra sa luptam impotriva stresului si sa gasim metode de a face ceea ce ne dorim in vreme ce pastram intr-un echilibru aproape perfect viata profesionala alaturi de viata personala. Secretul imi pare din ce in ce mai mult ca e traitul in prezent, "obicei" sacrificat in contextul lumii moderne.

Ce incercam sa pastram astfel intact in fata adversitatilor cu chip de responsabilitati si indatoriri?

In primul rand, curiozitatea. Amintiti-va, inainte de toate, de curiozitatea care ne mana cand eram mici, de bucuria pe care o resimteam cand patrundeam in poienite in care, credeam noi, nu mai patrunsese nimeni, cand ne cataram in copaci doar ca sa vedem lumea de la o alta inaltime, cand niciun locsor din curte sau din casa nu ramanea necunoscut privilor noastre agere. Sa fim, asadar, curiosi cu privire la situatiile noi si nu tematori. Sa pasim increzatori spre ele, convinsi ca vom descoperi o supriza placuta si avand mai apoi constatarea ca s-a intamplat fix asa.

Sa invatam lucruri noi tot timpul, sa nu ne temem de oportunitati si sa progresam prin tot ceea ce facem. Eforturile noastre reale sunt cele care duc la rezultate. Disconfortul pe termen scurt si esecul sunt caramizi pe care le punem la baza unei fericiri de durata. Trebuie sa gasim puterea de a merge mai departe chiar si atunci cand trecem prin perioade mai grele. Trebuie sa avem aceasta rabdare in timp ce lucram din greu pentru a ne indeplini visele pentru ca mai devreme sau mai tarziu eforturile noastre vor fi rasplatite.
Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016