Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Da... ne-am intors in Romania!

Tags: dezvoltare personala, undercloud, mecanica inimii, maia morgenstern

Aseara am fost sa vad Mecanica Inimii in regia lui Chris Simion. Din distributie au facut parte Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marian Ralea, Marius Manole si Vlad Zamfirescu. Pe program era anuntat la 21.00, dar a inceput la 22.00. Tot pe program scria ca va dura o ora si 10 minute. A tinut doua ore si, desi n-am mai urmarit ceasul, probabil zece minute. Cateva lucruri m-au uimit la unii dintre spectatori.


Citeam zilele trecute un editorial din Dilema Veche in care Selma Yusuf scria despre fuga de romani pe care o au chiar... romanii. "Da, pai asta-i culmea, scria o ora si zece minute! Si sa inceapa la zece in loc de noua! Ne-am intors in Romania!".

Nu stiu de unde se intorsesera cele doua doamne, foarte distinse de altfel. Nu stiu daca in tara in care locuiau sau locuisera o piesa de teatru nu incepe niciodata cu intarziere. As fi vrut sa le opresc si sa le amintesc de sutele de piese de teatru care, din fericire, se joaca anual numai in Bucuresti si care, desi in Romania, incep la timp.

As mai fi vrut sa le amintesc si ca aceasta este prima editie a festivalului de teatru independent UnderCloud si ca isi vor imbunatati, cu siguranta, organizarea, in timp. Dar cred ca cel mai mult as fi vrut sa le amintesc ca, daca tot s-au intors in Romania, pe scena tocmai ii vazusera pe Maia Morgenstern, Medeea Marinescu si Marius Manole.

Ma dureau ochii pana la sfarsitul piesei. M-am foit pe scaun fiindca era realmente incomod. Dar n-am plecat in timpul piesei si nici n-am strambat nemultumita la final. M-am ridicat si am aplaudat la final din toata inima. Fiindca poti sa alegi cum sa pleci de la o piesa de teatru: extrem de suparat ca a inceput cu intarziere sau extrem de fericit ca ai avut inca o ocazie sa vezi pe scena unii dintre cei mai mari actori ai timpului tau.

Sigur ca nu trebuie sa nu bagam de seama astfel de scapari. Dar aseara nu era vorba de mitocanie si nici de rea-vointa. Si, auzindu-le pe cele doua doamne, mi-am promis in gand sa nu mai spun niciodata ca "asa e la noi". Fiindca ar insemna sa perpetuez o aceeasi abordare, iar mie, ei bine, mie imi place sincer de multi dintre "noi".

Si mai cred, ca sa nu credeti ca am uitat cu totul de sansele de reusita in afaceri, mai cred ca la noi sunt multe lucruri posibile. Iar asta fiindca se intampla sa cunosc destul de multi oameni care au reusit si care si-au vazut visul implinit intr-o tara pe care multi o blameaza. Sigur ca uneori ni se pun bete in roate, dar poate ca pana la urma e vorba doar de un test de rezistenta si cat de mult iti doresti un lucru.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016