Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca te ia somnul in dupa-amiezile de vineri

Tags: rezolvare sarcini, munca, organizare

Pe drumul din fiecare zi, spre munca, pe malul Dambovitei, frunzele cazute si galbene sunt asezate frumos, in onduleuri schitate parca de un pictor peisagist. Ma astept sa vad, dupa primul stalp, un panou: "Frunzele au fost amenajate de Primaria Sectorului 5". La birou, fiind inca dimineata, pustiu si intuneric. Aprind luminile si, de data asta, nu mai declansez alarma din greseala.
Rand pe rand, umplem spatiul cu cate un "Buna dimineata!" (n.r.- a se citi "Ce bine ca e vineri!"). Ne dezmortim cu ceai sau cafea si ne scuturam de ultimele urme de somn. Brusc, ramanem fara curent. Ne enervam instantaneu (n.r.2 - a se citi "rasuflam usurati"). Chiar acum cand voiam sa ne apucam de lucru.

Intr-adevar insa, dimineata avem cea mai multa energie. Mai mult decat atat, creierul nostru functioneaza cel mai bine. Nu degeaba ne bateau la cap parintii, atunci cand eram mici, sa ne facem lectiile de dimineata in loc sa o zbughim pe maidane cu o felie de paine cu unt si gem in mana, cu haine luate la intamplare, urland: "Le fac mai tarziuuuuu!". Si stim ca ne intorceam odata cu lasarea intunericului, sub amenintarea unei cine de care vom fi privati de altminteri iubitorii nostri parinti daca nu ne infatisam la timp la masa.

Asa ca nici astazi nu ne trezim degeaba devreme. Cand incepem sa rezolvam mai intai sarcinile mai complicate, ne facem singuri ziua mai usoara. Spre dupa-amiaza, gandurile iti fug, fara sa vrei, spre weekend, spre lucrurile pe care le mai ai de facut dupa munca. Inevitabil, te gandesti si la ce o sa pregatesti de mancare. Sau ravnesti la portia de spaghetti pe care nu ai mai avut timp sa o infuleci azi-dimineata. Deja te imaginezi tolanit in fotoliu, cu farfuria uriasa in brate: "Aaah, e vineri!".

Cum te scuturi insa de visul asta care momentan iti amorteste simturile si stoarce si ultima picatura de energie din tine? Mai intai, daca in birou incepe sa se faca intuneric, aprinde neaparat lumina. Si bea putina apa rece. O sa aiba un efect mai bun decat cafeaua (care, in caz ca nu stiai deja, are efecte inverse atunci cand e consumata in cantitati prea mari - personal, adorm cu usurinta dupa 3 cesti in care zbarnaie cofeina).

S-ar putea sa functioneze si putina muzica electro in casti. Cat sa mai indeplinesti o sarcina si sa trimiti un e-mail. La fiecare sfarsit de saptamana iti propui sa dormi mai mult. Dar pe urma iti amintesti ca e vineri.

Tu ce solutii ai pentru dupa-amiezile de la sfarsit de saptamana?

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016