Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce amanam si ce solutii exista

Tags: dezvoltare personala, david allen, afaceri, invatare, decizii

Mi-am comandat chiar astazi o carte despre cum sa duci lucrurile pana la capat. Ati spune ca ce nevoie e de asa ceva? Nu poti sa te motivezi singur sa termini un proiect, sa iti faci ordine in idei si sa te tii de planuri? In dezordinea cotidianului, de cate ori nu ati avut insa dorinta ca altcineva sa va organizeze ce mai aveati de facut?

De cate ori nu v-ati dorit sa preia altcineva din sarcinile voastre de zi cu zi? Nu intotdeauna amanam sau abandonam din cauza ca nu suntem suficient de motivati. De cele mai multe ori, realitatea atat de plina e cea care ne creeaza senzatia ca nu mai avem timp, ca suntem cei mai aglomerati oameni de pe pamant si ca visele noastre trebuie sa se mai amane un pic, si inca un pic, si inca un pic.

"Getting things done" a lui David Allen e o carte pe care de multa vreme voiam sa o citesc. Era pe o lista de care m-am tinut partial, dar pe care o actualizez periodic. Si fiindca s-au adaugat lucruri noi printre planurile care existau deja, decizia de a o achizitiona a venit la timp. Asta si fiindca stiam ca am in fata un drum de zece ore cu trenul si ca nici trei carti n-ar fi fost de-ajuns.

Despre altceva as vrea sa vorbim insa astazi. De ce amanam lucrurile atunci cand le amanam? Ce ne face sa lasam atat de mult in sarcina zilei de maine? Atunci cand nu suntem atat de obositi si cand am putea sa facem inca un pas pentru a ne pune afacerea pe picioare, ce ne tine pe loc?

Si, ce e mai important, cum facem diferenta intre un obstacol care ne incetineste si o piedica pe care ne-o punem singuri de teama de a merge mai departe?

Daca nu gasiti raspunsul inca in voi, cautati-l in carti sau vorbiti cu prietenii despre asta. Familia, in acest caz, nu este intotdeauna cel mai bun sfatuitor fiindca cei dragi noua nu vor reusi intotdeauna sa ne ofere o perspectiva obiectiva asupra lucrurilor.

Daca aveti cunostinte in domeniul afacerilor, nu ezitati sa le cereti sfatul, chiar si atunci cand aveti impresia ca o sa li se para un lucru marunt. Nu va fie teama sa intrebati fiindca nu aveti nimic de pierdut. Aveti insa de pierdut daca nu obtineti raspunsuri la intrebarile pe care va e teama sa le formulati.

Nu ma astept ca aceasta carte sa fie cheia tuturor misterelor. Dar nu exista lucru pe care sa nu-l facem in lume sau om pe care-l intalnim si care sa nu ne influenteze intr-un fel sau altul. Si, cum sper ca aceasta carte sa ma influenteze in bine, o vad ca pe o caramida asezata la baza unei temelii pe care mi-o doresc solida.

Chiar si lucrurile care ni se vor parea inutile au un rol al lor. S-ar putea sa ne dam seama si mai bine de ceea ce vrem sa facem, de cat de bune au fost deciziile pe care le-am luat pana acum sau de cat de mult ne place sa facem ceea ce facem.

Cel mai important e, in definitiv, sa vrem sa invatam in continuare, sa asteptam ca momentele mai grele sa treaca si sa continuam sa credem in noi. Fiindca, de cele mai multe ori, vom fi singuri cu noi in fata unor decizii pe care nu le va lua nimeni in locul nostru.


Sursa foto: women24.com


Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016